HABERLER
01-01-2010 23:59

SOĞUKPINAR MAHALLE OLDU

SOĞUKPINAR MAHALLE OLDU

Düzce’nin merkeze bağlı köylerinden olan Soğukpınar Köyü’nün mahalle olması için Düzce Belediye Meclisi’nden de karar çıktı. Olağanüstü olarak toplanan Düzce Belediye Meclisi Soğukpınar Köyü’nün Düzce Belediyesi sınırları içinde mahalle olmasını oybirliği ile kabul etti.

Düzce´nin merkeze bağlı köylerinden olan Soğukpınar Köyü´nün mahalle olması için Düzce Belediye Meclisi´nden de karar çıktı. Olağanüstü olarak toplanan Düzce Belediye Meclisi Soğukpınar Köyü´nün Düzce Belediyesi sınırları içinde mahalle olmasını oybirliği ile kabul etti.
Bir süre önce mahalle statüsüne geçmek için referandum yapılan Soğukpınar köyü için bir karar da Düzce Belediye Meclisi´nden çıktı. Mahalle statüsü için yapılan halkoylamasında 145 hayır oyuna karşılık 265 evet oyu ile köy halkı mahalle olmak istedikleri yönünde oy kullandılar. Yasa gereği konu Düzce Belediye Meclisi gündemine getirildi. Olağanüstü olarak toplanan Düzce Belediye Meclisi Soğukpınar köyünün mahalle olma talebini ele aldı. Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığındaki meclis Soğukpınar köyünün mahalle statüsüne geçmesi yönünde oybirliği ile karar verdi. Böylelikle Soğukpınar mahallesi Düzce´nin 49´uncu mahallesi oldu. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ´tarihi bir karar´ alındığına dikkat çekerek ´ Soğukpınar köyü şehre entegre olmuş, şehir merkezine yakın bir köydür. Kısa bir süre önce köyde yapılan referandumda halk mahalle olunması yönünde oy kullanmıştır. Kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum´ dedi. Meclisteki oturumu izleyen Soğukpınar Köyü Muhtarı İzzet Uysal görüşmelerin tamamlanmasından sonra Meclis üyelerine teşekkür etti. Düzce´nin yeni mahallesi Soğukpınar 160 hektar alan üzerine kurulu, 720 nüfuslu bir yerleşim yeridir.