İLBER ORTAYLI KONFERANS VERECEK

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Düzce´de konferans verecek

İLBER ORTAYLI KONFERANS VERECEK

Dünyanın en önemli tarihçileri arasında yer alan Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kamu Hukuku Bölüm Başkanı, Profesör Doktor İlber ORTAYLI´lı Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen ´OSMANLI´DAN CUMHURİYET´E YEREL YÖNETİMLER´ konulu konferans vermek üzere Düzce´ye geliyor.

Tanzimat´tan Sonra Mahalli İdareler, Türkiye´de Belediyeciliğin Evrimi, İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı Tanzimat´tan Cumhuriyet´e Yönetim Geleneği, Türkiye´nin Yakın Tarihi gibi çok önemli eserleri bulunan ORTAYLI, dünyada yerel yönetimlerin ortaya çıkışı, Osmanlı İmparatorluğunda yerel yönetimler, İmparatorluğun en uzun yüzyılı ve Cumhuriyet Döneminde yerel yönetimler gibi konuları anlatacak. Konferans soru-cevap şeklinde sona erecek. Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen konferans 23 mart 2012 Cuma günü saat 14.00´da Düzce Üniversitesi´nde gerçekleştirilecek.