HABERLER
01-01-2010 23:59

VANLI ÇOCUKLARA 4 BİN OYUNCAK GİTTİ

VANLI ÇOCUKLARA 4 BİN OYUNCAK GİTTİ

Düzce Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Vanlı depremzede çocuklara yönelik olarak bir program hazırlandı

VANLI ÇOCUKLARA 4 BİN OYUNCAK GİTTİ
Düzce Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Vanlı depremzede çocuklara yönelik olarak bir program hazırlandı. Bunun dışında Düzce Belediyesi önderliğinde yine Vanlı çocuklar için ilköğretim okulu öğrencilerinin katıldığı oyuncak kampanyası düzenlendi. Öğrencilerin ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği oyuncak kampanyasında toplanan 4 bin oyuncak Düzce Belediyesine ait TIR´la Van´a gönderildi.
Düzce Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Van´daki depremzede çocuklar için bir dizi etkinlik hazırlandı. İlk aşamada bir süre önce belediye tarafından okul öğrencilerine yönelik olarak başlatılan oyuncak kampanyasında 4 bin adet oyuncak toplandı. Oyuncaklar belediyeye ait TIR´a yüklenerek Van´a gönderildi. Düzce Belediyesi´nin organizasyonu ile Van´da düzenlenecek programda Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan Çocuk Oyunları sahnelenecek. Programda ayrıca Geleneksel Türk Tiyatrosundan örnekler de yer alacak. Program kapsamında Komedi Dans Üçlüsü de Vanlı çocuklarla birlikte olacak. Projenin son bölümünde de Vanlı çocuklara sürpriz yapılacak.  Düzce Belediyesi´nin okullarda başlattığı oyuncak bağışı kampanyasında toplanan oyuncaklar da yine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Vanlı çocuklara dağıtılacak. Türkiye´de ilk kez böyle bir uygulamaya imza atmaya hazırlandıklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Bayram ´ Proje tamamen deprem geçirmiş Düzceli çocuklardan yine deprem geçirmiş Vanlı çocuklara uzatılan el´dir. Depremi yaşamış çocukları en iyi yine deprem geçirmiş çocuklar anlar. Düzceli çocuklar Vanlı kardeşleri, arkadaşları için oyuncaklarını hazırladılar.  Biz de bu oyuncakları köprü olarak Vanlı çocuklara ulaştırıyoruz" dedi. Başkan İsmail Bayram´ın Vanlı çocuklara mesajı da şu şekilde: ´Düzce´den Van´a kardeşlik ve sevgi köprüsü oluşturmak için yola çıktık. Depremi yaşamış Düzce´den tüm Vanlı kardeşlerimize selamlarımızı yolluyoruz. Van´da yaşayan çocuklarımızın acısını bir nebze olsun azaltmak, yüzlerindeki gülümsemeyi arttırmak için Düzceli çocuklarımız oyuncaklarla birlikte sizlere sevgilerini gönderiyorlar. Gelin sarsılıp yıkılmadığımızı tüm dünyaya gösterelim. Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlar, gözlerinizden öperim"