HABERLER
01-01-2010 23:59

SEVGİNİN SİMGESİ ANNELER

SEVGİNİN SİMGESİ ANNELER

Her yılın Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan ‘Anneler Günü’ için Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı

SEVGİNİN SİMGESİ ANNELER

Her yılın Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan ´Anneler Günü´ için Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı. Anneleri, sevginin, fedakarlığın, hoşgörünün sembolü olarak nitelendiren Başkan Bayram, ´ Dünyanın en özel insanları Anneler her türlü sevginin üstündedir´ dedi.

Anneler Gününü  Evrensel bir gün olarak nitelendiren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Anneler Günü için yayımladığı basın bildirisinde özetle şu görüşlere yer verdi: " Anneler günü evrensel bir gündür. Dünyadaki tüm insanlar bu gün de annelerini sevgi ve saygı ile anmaktadırlar. Bilindiği gibi her yılın Mayıs ayının ikinci pazarı Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. 1600´lü yıllarda, zor koşullar altında yaşayan ve çoğu zaman çalıştıkları yerlerde barınan İngilizler, bu özel günde izinli sayılarak tüm günlerini evlerinde anneleriyle geçiriyorlardı. Anneler günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde de kutlanmaya başladı. Ülkemizde de 1955 yılından bu yana kutlanıyor. Ve her yıl çocukları için büyük fedakarlıklara katlanan annelerden biri yılın annesi seçilir. Mayıs ayının ikinci pazarı herkese ´´Anneler Günü´´nü hatırlatıyor. Sevginin, fedakarlığın, sıcaklığın ve sonsuz hoşgörünün sembolü olan anneler, bu özel günde çocuklarının kendilerini hatırlamasını bekliyor. Her ne kadar annelerimize bir tek günü değil, tüm günleri adasak da Anneler Günü, onlara verdiğimiz değeri göstermek için iyi bir fırsat. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Annelerimizin ellerinden öper, onların her türlü sevginin üstünde olduğunu belirtmek isterim."