DÜZCE MUTFAĞI YEMEK KİTABI HAZIRLANIYOR
Dr. Faruk ÖZLÜ; DÜZCE MUTFAĞI MARKA OLACAK!
Düzce’yi her alanda hak ettiği konuma taşımak için yepyeni bir vizyonla çalışan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk ÖZLÜ Düzce kültürünün önemli bir parçası olan Düzce mutfağını kurumsallaştıracak bir çalışma yürütüyor. Düzce mutfağının birbirinden leziz ve kendine has yemeklerinin yer alacağı Düzce Mutfağı içinuygulamalı bir çalışmayı Düzce kasrı restorasyonu ile eş zamanlı yürüten Dr. Faruk ÖZLÜ hem Düzceliler hem de gastronomi bilimi için nesilden nesile geçecek eşsiz bir kaynak hazırlatıyor.
KÜLTÜRÜ ZENGİN, MUTFAĞI DOPDOLU BİR DÜZCE
Düzce farklı kültürlerden insanların barış içinde bir arada yaşama tecrübesi edindiği, ortak bir kültür oluşturdukları bir şehir. Karadeniz’den Kafkasya’ya ve Balkanlara kadarpek çok farklı bölgeden gelen insan Düzceli de aynı kültür içinde pişiyor, geldikleri yerlerden getirdikleriyle Düzce’ye kültürel zenginlikkatıyorlar. İşte bu zenginlik kendini mutfakta, yemek kültüründe de gösteriyor. Düzce’nin bu zenginliği Düzce Belediyesi iştiraki Düzce Beltur tarafından profesyonel bir çalışmayla kayda geçiriliyor. Çalışmayı uygulamalı bir şekilde Sibel Tuncer ve Ayşe Çakır Yazgel birlikte yürütüyorlar.
POFESYONEL AŞÇILAR, PROFESYONEL GÖRÜNTÜLER
Düzce mutfağının seçkin yemekleri profesyonel aşçılar tarafından hazırlanıyor ve yine profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekimleri yapılıyor. Zengin yemek kültürü Düzce kimliği teması ile sunulacak. Bu çalışma, restore edilmekte olan Düzce kasrının ana menüsünü oluşturacak.
Dr. Faruk ÖZLÜ; “Yemek yapmak bir sanattır. Pek bilinmese de; güzel şehrimiz Düzce’de uzun yıllardır bu sanatın en güzeli icra ediliyor. Düzce’nin bu engin kültürünü hak ettiği gibi tanıtacağız” dedi.