ÖĞRENCİLER ÇANAKKALEYE UĞURLANDI

Düzce Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı ‘Çanakkale Gezisi’ projesi bu yıl da devam ettiriliyor

ÖĞRENCİLER ÇANAKKALEYE UĞURLANDI

Düzce Belediyesi´nin geçen yıl başlattığı ´Çanakkale Gezisi´ projesi bu yıl da devam ettiriliyor. 900 öğrencinin katılmasının hedeflendiği Çanakkale gezisinin ilk kafilesini Belediye Başkanı İsmail Bayram uğurladı.

Düzce Belediyesi´nin sosyal belediyecilik kapsamında gerçekleştirdiği ´Düzceli Gençler Tarihleri ile Buluşuyor´ başlıklı proje ile Çanakkale gezisine 900 öğrenci katılıyor. İlk kafile Düzce Belediyesi önünden hareket etti. Belediye Başkanı İsmail Bayram, ilk kafilede yer alan öğrencilerle sohbet etti ve onları uğurladı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Çanakkale gezisinin sosyal belediyecilik kapsamında sosyal sorumluluk projesi olduğuna vurgu yaparak ´ Daha önce ilköğretim okulu çağındaki çocuklarımızı İstanbul´da tarihi ve turistik yerleri gezdirmiştir. Şimdi de liseli gençlerimizi Çanakkale´ye götürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Kurtuluş mücadelesinde Çanakkale Deniz Savaşı´nın önemli bir yeri bulunmaktadır. Çanakkale´de bir destan yazıldı. Dolayısıyla her insanın Çanakkale Şehitliğini görmesi gerekiyor. Bu nedenle Düzce´de böyle bir proje başlattık´ dedi. Başkan Bayram Çanakkale için 20 sefer yapılacağını ve 5 gün boyunca her gün 4 otobüsün kaldırılacağını ifade etti.