FOLKLÖR FESTİVALİ YAPILDI

Düzce Belediyesi tarafından kültürel etkinliklere bir yenisi daha eklendi

FOLKLÖR FESTİVALİ YAPILDI

Düzce Belediyesi tarafından kültürel etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Düzce´de ilk kez halkoyunları festivali düzenlendi. Anıtpark´da yapılan etkinlikler iki gün sürdü ve büyük ilgi gördü.
Düzce Belediyesi´nin girişimi ile Düzce´de bulunan Kuzey Kafkas, Karadeniz, Abhaz, Roman, Kırım Türkleri, Gürcü Kültür ve Balkan Kültür dernekleri bir araya gelerek Halk oyunları festivalini gerçekleştirdiler. Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleştirilen ve bu yıl ilki düzenlenen geleneksel hale getirilmesi düşünülen Halk Oyunları Festivali iki gün sürdü. Anıtpark´da gerçekleştirilen festivalin açılışına  Düzce Valisi Vali Vasip Şahin, Düzce  eski Vali Yardımcısı Sabit Kaya, Milletvekili Fevai Arslan, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Ak Parti il yönetimi, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Resmi Kurum ve Kuruluş temsilcileri ile  vatandaşlar katıldı.  Festival açılışında konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce´de bir çok farklı etnik kökende insan yaşadığını, bu insanları bir araya getirmek için böyle bir festival düzenlediklerini dile getirdi.    Bayram, "Düzce´de çok dernek var ama bir festival yoktu. Biz bu bağlamda böyle bir festival organizasyonu yaptık. Festivallimiz iki gün sürecek. Ayrıca anıt park alanında derneklerimiz stantlar açtı. Derneklerimiz burada kendi tarihini en iyi şekilde tanıtacak. Bundan sonra bu festivali geleneksel hale getireceğiz." dedi. Festivalde, bazı derneklerin kendilerine has olan yemekleri stantlarda bürokratlara ve vatandaşlara ikram edildi. İki gün süren festivalde dernekler kendi bölgelerinin halkoyunlarını oynadılar.