HABERLER
01-01-2010 23:59

KATLI OTOPARK HİZMETE AÇILDI

KATLI OTOPARK HİZMETE AÇILDI

Düzce Belediyesi tarafından Şerefiye mahallesi il özel idaresi yanında yaklaşık bir yıl önce başlanan 300 araç kapasiteli Düzce Belediyesi Hacı Bayramzade Katlı Otoparkı düzenlenen törenle açıldı.

KATLI OTOPARK HİZMETE AÇILDI

Düzce Belediyesi tarafından Şerefiye mahallesi il özel idaresi yanında yaklaşık bir yıl önce başlanan 300 araç kapasiteli Düzce Belediyesi Hacı Bayramzade Katlı Otoparkı düzenlenen törenle açıldı.
Katlı otoparkın açılışı Düzce Belediyesi mehter takımının gösterisi ile başladı. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan, Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ak Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan, protokol mensupları, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Geniş katılımlı yapılan törende konuşan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, "Düzce´de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Gelişen kentlerin en büyük sorunu trafik sorunudur. Bu sorunun çözümünde de en önemlisi otopark yapmak. Yeni yollar açmak, kavşaklarda düzenlemeler yapmaktır. Göreve geldiğimiz 3 yıldır bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Bizim görevimiz sorunları asgariye indirmek ve sorunsuz hale getirmektir. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi bugün katlı otoparkımızın açılışını yapıyoruz. Bunlara yenilerini de ekleyerek trafik sorununu tamamen çözüm üreteceğiz" dedi. Başkan ayrıca, otoparkın kullanılması için yeni yaptırımlar uygulayacaklarını belirterek, otoparkın 1 ay ücretsiz olacağını söyledi.
Törene katılan Milletvekili Fevai Arslan, uzun süredir beklenen otoparka kavuşulduğunu belirterek "Bu hizmetin Düzce´ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´dan övgüyle söz eden Milletvekili Arslan, "Bizim başkanımızın ilkleri yapmak hobisi haline geldi. Şu anda da Düzce´ye ekmek ve su gibi lazım olan otoparkı kazandırdı. Bugün yine yıllardır atıl vaziyette duran alışveriş merkezinin de açılışını yapacağız" dedi. Milletvekili İbrahim Korkmaz, güzel hizmetin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek "Bu tür hizmetlerin devamını bekliyoruz" dedi. Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı ve Bayramzade ailesinin yaptıkları güzel çalışmalar neticesinde Düzce´ye önemli bir hizmetin kazandırılmış olduğunu vurguladı. Şahin, şöyle konuştu: "Düzce´de trafik keşmekeşi yaşıyoruz. İldeki trafik sorunun çözülmesi lazım. Bunun içinde otopark olması gerekiyor. Sürücüler olarak artık mazeretimiz azalıyor. Parkla ilgili kural ihlaline karşı vatandaşlarımız daha dikkatli olacaktır. Merkezdeki trafik sorunu biraz olsun çözüme kavuşmuş olacak." Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan, "Düzce´nin trafik plakası 81 ama hükümetimize verdiği destekte en ön sırada. Bu nedenle ne kadar hizmet etsek Düzce´ye az. Seçilmişlerin ve kamu görevlisi arkadaşlarımızın tek amacı hizmet etmek. Bir şehirde kim ilki yaparsa var olduğu sürece ve ölse bile oradan faydalı hizmet alırlar. Bir Allah razı olsun dense yeter" diye konuştu. Bakan Yardımcısı Mercan ayrıca Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı´nın çalışmalarından bahsetti.
Konuşmaların ardından Başkan Bayram, katlı otoparkın gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara plaket takdim etti. Başkan Bayram yapının müteahhiti Ayşe Emiroğlu, Bayram ailesi adına Orhan Bayram ve İller Bankası 7´inci Bölge Müdürü Ensar Aktaş´a plaket verdi. Plaket törenin ardından yapılan dua ile Katlı Otoparkın açılışı gerçekleşti.
KATLI OTOPARK
*- Düzce´nin trafiği açısından önemli hale gelen OTOPARK sorununun giderilmesine yönelik olarak gündeme geldi.  *- Düzce Belediyesi bu sorunun giderilmesi ve katlı otoparkın yapılmasına ilişkin çalışmaları başlattı. *- Projeye ilişkin fizibilite çalışmalarının ardından 6 Aralık 2010 tarihinde ihale yapıldı. Ardından da 21 Ocak 2011 tarihinde de sözleşme yapılarak işe başlandı. *- Bir yıl gibi kısa bir süre içinde de inşaat tamamlandı. Ve bugün de açılışını gerçekleştiriyoruz *- Trafik ve ulaşım açısından en önemli hizmet olan Düzce Belediyesi Hacı Bayramzade Katlı Otoparkının 9 bin 335 metrekare inşaat alanı bulunuyor.  *- 300 araç kapasiteli otopark bodrum ve iki kat üzerine yapılandırıldı. Bodrum katı 2 bin 276 metrekare, zemin, birinci ve ikinci katlar da yaklaşık alanlardadır.  *- Bugünden itibaren hizmete giren katlı otopark tamamen elektronik sistemle çalışacak.