HABERLER
01-01-2010 23:59

KADINLAR SORUNLARA HAKİM

KADINLAR SORUNLARA HAKİM

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir süre önce başlattığı ‘ev ziyaretlerini’ sürdürüyor

Belediye Başkanı İsmail Bayram ´ev ziyaretlerini´ sürdürüyor.  Başkanı ağırlayan ´ev kadınları´  dertlerini rahatlıkla dile getiriyorlar.
KADINLAR SORUNLARA
DAHA HAKİM

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir süre önce başlattığı ´ev ziyaretlerini´ sürdürüyor. Kalıcı konutlarda evlere konuk olan Başkan Bayram, ev kadınlarının sorunlarını dinliyor çözümü için önerilerini alıyor. Konuk olduğu evlerdeki sohbetlerde kadınların sorunlara daha fazla hakim olduğunu gözlemlediğini belirten Başkan Bayram ´ Ev kadınları bölgesel ve genel sorunlara karşı daha duyarlılar. Ve mutlaka da çözüm önerileri konusunda görüşleri var ve bunları rahatlıkla dile getiriyorlar´ dedi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın ev ziyaretlerine ev sahiplerinin yanı sıra komşu kadınlar da katılıyor. Kalıcı konutlardaki ev ziyaretlerinin bir kısmı konut içinde bir kısmı da bahçelerdeki çardaklarda gerçekleştiriliyor. Sıcak bir ortamda yapılan sohbetlerde Başkan İsmail Bayram önce ziyaretin gerekçelerini dile getiriyor. Düzce´nin sorunlarını ve beklentilerini en fazla Düzce´de yaşayanların dile getirmeyi hak ettiğine inandığını ifade eden Başkan Bayram ´ Bir şehri içinde  yaşayan insanlar bilebilir. Sorunlara muhatap oluyorlar, daha iyi yaşabilmeleri için beklentileri olabiliyor. Bunları paylaşmak önemlidir. Bu şehrin belediye başkanı olarak toplumu oluşturan herkesin görüşleri benim için önemlidir. Esnaflarla, gençlerle, sivil toplum örgütleri ile görüşüyorum. Ancak biliyoruz ki bu toplumun ana yapısını ev kadınları oluşturuyor. Sorunlara daha hakimler, duyarlılar. Bunun için de yeni bir sosyal proje ile ev kadınlarını konutlarında ziyaret ediyor, misafir oluyorum´ dedi. Konuk olduğu evlerde komşuların da ağırlandığını vurgulayan Başkan Bayram ´ Kadınlar bölgelerindeki ve hatta genel sorunlara karşı görüşlerini dile getiriyorlar. Bunları tek tek not alıyorum ilgili yerlere talimatları veriyorum. Çözümlenmesi için de bizzat takipçisi oluyorum. Bu arada beklentiler konusunda da ilginç öneriler geliyor. Bunlardan da yararlanıyorum´ dedi. Başkan Bayram´a ziyaretlerinde mahalle muhtarı ile Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esma Sümer ile personel de hazır bulunuyor.