BELEDİYENİN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

BELEDİYE RAMAZAN AYINI ETKİNLİKLERLE DOLDURDU

BELEDİYENİN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ
BELEDİYE RAMAZAN AYINI ETKİNLİKLERLE DOLDURDU
*- Belediye iftar sofralarını mahallelere taşıyacak. Ramazan ayı boyunca 30 mahallede iftar sofraları açılacak
*- Merkez ve kalıcı konutlarda ´yörük çadırları´ kuruldu. Bu çadırlarda ´irfan meclisi´ kurulacak, sohbetler yapılacak
*- Kalıcı konutlarda ´Ramazan sokağı´ kuruldu. Ramazan ayı boyunca etkinlikler yapılacak
*- 50 yaş üstü kişiler için İstanbul´a cami ve tarihi yerlere ´inanç turu´ yapılacak
*- 4 bin 500 aileye gıda paketleri hazırlandı ve Ramazan´da dağıtımına başlanacak
*- Ramazanın son günlerinde İstanbul caddesi kapatılacak ve caddede boylu boyunca iftar sofraları kurulacak.

Düzce Belediyesi bu yıl Ramazan ayı için zengin bir program hazırladı. Belediye Başkanı İsmail Bayram Ramazan ayı etkinliklerinin yapılacağı ´Ramazan Sokağında´ yaptığı basın toplantısında hazırladıkları programı açıkladı. Buna göre belediye Ramazan ayında yapmayı planladığı etkinliklerde ´ilk´leri deneyecek. Bunların için İstanbul caddesinin trafiğe kapatılarak toplu iftar açılması ile ´yörük çadırlarında´ söyleşiler yer alıyor. Ayrıca Ramazan ayı boyunca 30 mahallede toplu iftar açılacak.
Düzce Belediyesinin Ramazan ayı etkinlikleri  programı belli oldu. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram düzenlediği bir basın toplantısı ile Ramazan ayı programını açıkladı. Etkinliklerin bir bölümünün yapılacağı kalıcı konutlardaki Ramazan sokağında düzenlenen basın toplantısında Başkan Bayram, etkinliklerinin bir çoğunun´ilk´ kez yapılacağını bildirdi. Kalıcı konutlar mahalle muhtarlarının da katıldığı basın toplantısında Başkan Bayram etkinliklerinin ilk sırasında ihtiyacı olan ailelere gıda paketlerinin dağıtımı olduğunu söyledi. Başkan Bayram bu konuda şunları söyledi " Bunu her yıl gerçekleştiriyoruz. Ve her sene de gıda yardımı dağıtımının sayısını artırıyoruz. Bu yıl 4 bin 500 aileye gıda paketi hazırladık. Bunun için daha önce TOGEM´e kayıtlı ( Toplumsal Geliştirme Merkezi) aileler ile muhtarlarımızla birlikte tespit ettiğimiz ailelere gıda paketi verececeğiz´ Başkan Bayram bu yıl da İnanç Turu düzenlediklerini ifade ederek ´ Bu uygulamayı geleneksel hale getirdik. Geçen yıl çok kişi rağbet etti bu yıl da inanç turuna katılımların bin 400 kişiye ulaşacağını tahmin ediyoruz. Kayıtlarımız da devam ediyor´ dedi. Bu yıl ilk kez mahallelerde iftar sofrası açacaklarını belirten Başkan Bayram bu konuda da şu görüşlere yer verdi " Bu yıl farklı olarak ve ilk kez mahallelerde iftar sofraları kuracağız. Hiç kimse sıraya girmeden masasında iftar açabilecek. 30 mahallede iftar sofrası kurmayı programladık. Ayrıca yine ilk olarak İstanbul caddesini Ramazanın son günlerinde trafiğe kapatarak caddede boydan boya masalar kurularak  toplu iftar açılacak.´ Başkan Ramazan ilklerinden olarak ayrıca şehir merkezinde ve kalıcı konutlarda Ramazan Yörük Çadırları kurulacağını da belirtti ve ´ Düzce Belediyesi önünde Yörük çadırı kuruldu. Burada (İrfan Meclisi) kurulacak. Teravih namazından sonra saat 01,00´e kadar tasavvuf müziği dinletisi olacak. Ayrıca çadır içinde dini sohbetler ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Aynı çadırın benzeri Ramazan sokağında da olacak. Burada da çeşitli sanatçılarımız söyleşi yapacak. Yine geçen yıl kalıcı konutlar 7´inci bölgede kurulan Ramazan sokağı bu yıl da açılacak. Burada da Ramazan ruhuna uygun olarak eğlenceler, oyun parkurları olacak. Burada doğal bir ortam var. Bu doğal ortamın güzelliğinden herkes yararlansın istiyoruz. Tüm Düzceliler´i  davet ediyoruz ve ben şimdiden tüm Düzceliler´in halkımızın Ramazan ayını kutlarım´ dedi.

Etkinlik rehberi için TIKLAYINIZ!