BELEDİYE MECLİS KARARLARI

Düzce Belediye Meclisi Kasım ayı birleşimlerini tamamladı

BELEDİYE MECLİS KARARLARI
Düzce Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının ikinci oturumunu tamamladı. Meclisin ikinci toplantısında Düzce Belediyesi´nin 2013 yılı mali performans programı onaylandı.
Meclisinin Kasım ayı toplantılarında alınan kararlardan biri de toplu taşımacılık hizmetlerindeki e-kart üzerinden avans sisteminin kabul edilmesi oldu. Buna göre kart limitinin bitmesi durumunda iki kullanımlık avans kullanılabilecek. Komisyonun bu yöndeki kararı şu şekilde; ´akıllı kartların kullanımında elektronik kart limitinin bitmesi durumunda, iki kullanımlık avans eksi bakiye kullanımımın uygunluğuna ve bu uygulamanın, elektronik kartla biniş ücret tarifesi üzerinde 16 kuruş, öğrenci ve 65 yışını dolduranlar için 8 kuruş, öğretmenler için 13 kuruş artırımlı olarak uygulanmasına karar verilmiştir´ Meclis tarafından kabul edilen komisyon raporuna göre de uygulamanın 1 Aralık 2012 tarihinden itibaren geçerli olması onaylandı. Meclis tarafından alınan bir başka karara göre de 11 köyün Mücavir alana girdi. İmar komisyonu tarafından hazırlanan raporda kararın gerekçesi olarak; planlı kentsel gelişiminin sağlanması, bu alanların şehir merkezi ile yoğun olması ve bu ilişkilerin sağlam yürütülmesi, bu alanların kentsel hizmetlerden yararlanması gösterildi. Düzce Belediyesi mücavir alana giren köyler şu şekilde: Gündolaması, Günbaşı, Yeşilçimen, Muncurlu, Musababa, Hacıaliler,Gümüşpınar, Altınpınar, Doğanlı, Yeşilçam ve Çiftlik. Bu arada Düzce Belediyesi´nin 2013 yılı bütçe görüşmelerinin de 23 Kasım 2012 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.