ÖGRETMENLER SEVGİ DAĞITIR DÜNYAMIZI AYDINLATIR

ÖGRETMENLER SEVGİ DAĞITIR DÜNYAMIZI AYDINLATIR24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı. Başkan İsmail Bayram, mesajında öğretmenlerin milli birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu vurguladı. Başkan İsmail Bayram´ın mesajı şu şekilde:  " Atatürk´ün 100. Doğum yıldönümü 1981 yılında, 24 Kasımın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. Bakanlar kurulu 11.11.1928 günü yaptığı toplantıda Ata´ya Ulus Okullar Başöğretmenliği sanını verdi. 24 Kasım Atatürk´ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı´nda gösterdikleri etkinliği hep övmüştür. Atatürk yeni Türkiye´nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." Sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Öğretmenler sevgi dağıtır. İçimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir. Dünyayı tanıtır. Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Gerçekleri anlatır. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur. Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyor, tüm öğretmenleri ve eğitim camiasını tebrik ediyorum"