BAKAN FATMA ŞAHİN DÜZCE BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Düzce programında Düzce Belediyesi’ni de ziyaret etti

BAKAN FATMA ŞAHİN DÜZCE BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Düzce programında Düzce Belediyesi´ni de ziyaret etti. Bakan Fatma Şahin başkanlık makamında yaptığı konuşmada Belediye Başkanı İsmail Bayram´ı ´sosyal belediyecilik´ hizmetlerindeki başarısından ötürü kutladı.  Devlet ile yerel yönetimlerin sosyal alandaki politikalarında insan odaklı hizmetlerin olması gerektiğine değinerek ´ Belediyelerden beklentilerimiz bu tür hizmetlere ağırlık vermeleridir. Düzce Belediyesi de bunu en iyi uygulayan belediyelerimizdendir´ dedi.  Belediye Başkanı İsmail Bayram da Bakan Fatma Şahin´in konuşmasının ardından verdiği brifingde özellikle sosyal hizmetlerde yapılan icraatları dile getirdi.
Düzce programına önem verdiklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, belediyelerin özellikle sosyal, sağlık ve kültürel alandaki projelerine destek verdiklerini vurgulayarak ´ Düzce Belediyesi´ni de bu anlamda kutluyor ve projeleri için destekliyoruz. Bundan sonra da bizden talepleri olduğunda yerine getireceğiz´ dedi. Bakan Şahin´in konuşmasının ardından belediye hizmetlerine ilişkin brifing veren Belediye Başkanı İsmail Bayram özellikle sosyal alandaki hizmetleri dile getirdi. Başkan Bayram bu konuda şunları söyledi " Düzce Belediyesine ait ´Kadın Sığınma Evi´miz bulunuyor. Burada muhtaç  ve mağdur durumda bulunan kadınlarımızı ve onların çocuklarını güvence altına alıyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca TOGEM aracılığı ile sosyal hizmetlerimizi yaygınlaştırıyoruz. Bu alanda da büyük katkı alıyoruz. Engellilere yönelik öncelikli olarak eğitim ve taleplerini karşılama yönünde hizmetlerimiz bulunuyor. Meslek Edindirme Kurslarımız ile kadınlarımızın beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesini sağlıyor, aile bütçelerine katkıda bulunmalarını temin ediyoruz´ Başkan Bayram brifinginde daha sonra, umutevi, çocuk ve kadınlara yönelik sosyal ve kültürel etkinlikleri dile getirdi. Ziyarette daha sonra, sosyal konut projesi gibi Düzce´ye yapılması gereken yatırımlar ele alındı. Bakan Şahin´in Belediyeyi ziyaretinde Vali Adnan Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri , Düzce protokol mensupları hazır bulundular.