DÜZCENİN GELECEGİNİ PLANLIYORUZ

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Öncü televizyonunda Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Manşet’ programında

DÜZCENİN GELECEGİNİ PLANLIYORUZ
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Öncü televizyonunda Erol Tayhan´ın hazırlayıp sunduğu ´Manşet´ programında Düzce´ye yapılan hizmet ve yatırımlar ile projeleri anlattı. Başkan Bayram, seçimler öncesinde vaat ettiklerini n önemli kısmının gerçekleştirildiğini kalanlarının ise dönemi içinde yapılacağını söyledi.  Başarılı bir hizmet dönemi geçirildiğini belirten Başkan Bayram ´ Verdiğim sözlerde yüzde 100´e ulaşmak önemlidir. Seçimler öncesinde verdiğim sözleri tuttum, vaatlerim arasında yer alan diğer hizmet başlıklarının da planlaması yapıldı, proje aşamasına geldi´ dedi.  Programda Düzce´yi bir bütün olarak değerlendirdiklerini fade eden Başkan Bayram ´ Düzce´nin geleceğini planlamak önemlidir. Bunun için Düzce´nin gelişme akslarına bakarak çalışma yapıyoruz.  Büyümenin kontrollü olması esastır. Yoksa hantal bir yapı ortaya çıkar´ dedi.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Öncü televizyonunda Erol Tayhan´ın ´Manşet´ programında özellikle imar, alt yapı ve üst yapı yatırımlarını değerlendirdi. Düzce´nin dinamik bir kent olduğuna vurgu yapan Başkan Bayram ´ Düzce sürekli genişleyen ve büyüyen bir şehir.  Sağlıklı bir kentleşme planlama ile mümkündür. Bu yüzden şehrin büyümesi kontrol altında olmalıdır. Biz Düzce´nin gelişme akslarını belirleyerek çalışma yapıyoruz. Bunu yaparken şehrin bütününü ele alıyoruz. Bu bir anlamda Düzce´nin geleceğinin planlamasıdır´ dedi. Başkan Bayram, daha sonra öncelikli olarak, kısa bir  süre önce zemin etüd çalışmaları başlayan ´Terminal´ konusundan, katı atık projesine kadar birçok alt ve üst yapı yatırımları konusunda açıklamalarda bulundu. Terminal için uzun zamandan beri çalışma yapıldığına dikkat çeken Başkan Bayram ´ Terminalin Düzce için elzem olduğunu biliyoruz. Vaatlerimin arasındadır. Bu tür projeler uzun soluklu ve önemli yatırımlardır. Çok çalışmak ve araştırma yapmak gerekir. Terminaller bir şehrin vizyonudur, imajıdır. İyi bir planlama mantığı ile hareket ettik. Sonuçta da zemin etüdü ile çalışmaya başlayarak, start verdik. Buradan çıkacak verilerek göre uygulama projesi ve yapım süreci ile birlikte terminal yatırımını gerçekleştireceğiz. Terminalimiz hem şehirler arası, hem şehir içi ulaşıma hizmet edecek. Buna ilişkin çevre yolları ve bağlantı yollarını planladık. Hedefimiz yaz ayları başında temeli atmaktır´ dedi. Kentsel Dönüşümün Düzce için çok önemli bir yatırım olduğuna değinen Başkan Bayram bu konuda da şu görüşlere yer verdi " Şu an Kiremitocağı mahallesinde devam ettiğimiz bir çalışma var. Alandaki tüm yapılar yıkıldı ve inşaata hazır hale geldi. TOKİ ile ihale süreci başlayacak. Türkiye genelinde örnek olacak bir projedir. Düzce´nin kentsel dönüşüm yapılan diğer yerlerden farkı, burada, bir merkezi kaldırarak yeni bir merkez oluşturuyorsunuz... Yani hazine arazisinde kentsel dönüşüm yapılmıyor. Kamulaştırmalar söz konusu oldu. Şimdi mayıs ya da haziran ayında temel atma niyetindeyiz´. Düzce´de önemli bir yatırım olarak değerlendirilen Katı Atık Tesisi Projesi konusunda da gelişmeleri açıklayan Belediye Başkanı İsmail Bayram ´ Projenin onaylanma sürecindeyiz. Bakanlığın bu konuda desteği nasıl olacak o da belirlenecek. Bu sorun belki doğrudan herkesin tartıştığı bir sorun değil ama, şehir için, çevre için, insan ve çevre sağlığı için önemli bir yatırımdır. Düzce´nin il genelini ilgilendiren bir sorundur. Belediye Başkanlarımızın çok muzdarip olduğu bir konudur. Ama önemli aşamalar kaydedildi. Bu yaz çözmeyi ümit ediyoruz. İlk etapta alanın oluşturulması, ayrıştırma tesisleri ele alınacak, daha sonra da geri dönüşümden enerji üretimi safhasına geçilecek´ dedi.  Düzce´nin doğusundan batısına, D- 100 esas alınarak kuzeyinden güneyine çevre yolları ağı ile sarıldığına değinen Başkan Bayram, ´ Düzce´de önemli bir sorun da trafiktir. Bu hem yayalar için hem de araçlar için böyledir. Bu sorun da yollar açılarak çözümlenir.  Düzce´yi her yönü ile birbirine bağlıyoruz. Yollar için bu kadar taahhütte bulunmamıştık. Şimdi, planlama, açılan yollar, düzenlemeler ile tarihe not düşülecek çalışmalardır. Şehrin gelişme trendi plansız alanların planlaması ile mümkündür. Biz bunu yapıyoruz. Bunları yapmak bana nasip oldu´ dedi.