HABERLER
01-01-2010 23:59

LALE ŞENLİGİ İLE DÜZCE RENKLENDİ

LALE ŞENLİGİ İLE DÜZCE RENKLENDİ

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren ´Lale Şenliği´ ile Düzce renklendi

LALE ŞENLİGİ İLE DÜZCE RENKLENDİ

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren ´Lale Şenliği´ ile Düzce renklendi.  ´Lale Şenliği´ kapsamında bir yandan ücretsiz 15 bin adet lale dağıtılırken bir yandan da şenlik süresince gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi çekti. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram şenlik ile amaçlarına ulaştıklarını belirterek ´ Sloganımız (gönlünüzde laleler açsın) şeklindeydi. Amacımız bir yandan Düzce´nin park, bahçelerini, meydanları laleler ile doldururken bir yandan da halkımızın bahçelerini, balkonlarını laleler ile süslemekti.  Ücretsiz lale dağıtımımıza halkımız büyük ilgi gösterdi. Şenlikler kapsamında yapılan etkinlikler de büyük ilgi çekti. Düzcelilerin iyi bin gün geçirdiklerini düşünüyorum´ dedi. Şenliğin ikinci gününe Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener, Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer de katıldı ve etkinlikleri izlediler. Alana Eşi Elka Bayram ve çocukları ile birlikte gelen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, hem protokol konukları hem de vatandaşlarla ilgilendiler.
BİRİNCİ GÜN
Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ´Lale Şenliği´ 23 ve 24 Mart olarak iki güne yayıldı. İlk gün lale dağıtımı yağmur altında gerçekleştirildi. Buna rağmen çok sayıda vatandaş lale almak için kuyruk oluşturdu. Hava muhalefeti nedeniyle planlanan bir çok etkinlik iptal edildi. Şenliğin birinci günü lale dağıtımı ve animasyon gösterileri ile tamamlandı.
İKİNCİ GÜN
Havanın güneşli ve sıcak olması lale şenliğinin ikinci gün etkinliklerini zenginleştirdi. Lale stantlarının önünde dağıtımın yapılacağı saatten çok önce kuyruk oluşmaya başladı. Bu nedenle de lale dağıtımının erken yapılması kararlaştırıldı. Düzce Belediyesi tarafından lale sandıklarının bulunduğu TIR alana getirildi. Çok sayıda ekip oluşturularak hızlı ve düzenli olarak lale dağıtımı yapılmaya başlandı. Lale dağıtımı gün boyu sürdü ve 15 bin lalenin tamamı dağıtıldı. Anıtpark alanındaki lale dağıtımı ile birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Çocuklar için animasyon gösterileri sunuldu. Şişme maskotlar, uzun bacak, jonklör gösterileri çocukları sevindirdi. Belediye tarafından alana kurulan ´Gezici Sahne´ de çeşitli etkinlikler sunuldu. Anadolu Öğretmen Lisesi  ´The Great´ grubu söyledikleri şarkılarla alanda bulunanları coşturdu. Düzce Valisi Adnan Yılmaz ile Belediye Başkanı İsmail Bayram grubun söylediği tüm şarkıları dinledi ve alkışladılar. Halk Eğitimi Merkezi Halkoyunları ekibinin horon gösterisine vatandaşlar da katıldı. Başkan İsmail Bayram da ekip ve halktan oluşan çembere katılarak horon oynadı. Günün en önemli etkinliklerden biri de maket arabaların gösterisi oldu. Özel olarak hazırlanmış bölümde Adapazarı ve Bolu´dan gelen ekipler ´Radyo Kontrollü´  Off-Road minyatür arabaları yarıştırdı ve özel gösteri sundular. Vali ve Başkan da yarışmanın bir bölümüne katıldılar. Minyatür arabaların yarışması ve gösterileri alanı dolduranlar tarafından merak ve heyecanla izlendi. Lale şenliği içinde gün boyu ebru da yapıldı. Kurulan ebru standında çocuklar lale figürü yaptılar. Yaklaşık 5 saat süren şenlikte Belediye Başkanı İsmail Bayram fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı ve bol bol fotoğraf çektirdi.