HABERLER
01-01-2010 23:59

BAHAR TEMİZLİGİ KAMPANYASI BAŞLATILIYOR

BAHAR TEMİZLİGİ KAMPANYASI BAŞLATILIYOR

Düzce Belediyesi tarafından belediye sınırları içinde 49 mahalleyi kapsayacak şekilde ‘Bahar Temizliği’ kampanyası başlatılıyor

BAHAR TEMİZLİGİ KAMPANYASI BAŞLATILIYOR
Düzce Belediyesi tarafından belediye sınırları içinde 49 mahalleyi kapsayacak şekilde ´Bahar Temizliği´ kampanyası başlatılıyor. Belediye bunun için kendi birimleri arasında koordineli çalışma programı oluşturdu. Ayrıca kampanya süresince mahalle muhtarları ile de işbirliği yapılacak.
Mahallelerde çevre temizliği konusunda topyekün bir seferberlik başlatılıyor. Çevre temizliğinde etkin olunması, duyarlılığın artırılmasına yönelik olarak geliştirilen projede belediyede Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü (Park ve Bahçeler) koordineli olarak çalışacaklar. Nisan ayı içinde yoğunlaştırılacak olan Bahar Temizliği Kampanyasında mahalle muhtarları ile de işbirliği yapılacak. Bu amaçla Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ercan Baydilli merkez mahalle muhtarları ile toplantı yaparak proje konusunda bilgiler verdi. Bahar Temizliği Kampanyasının 5 adımdan oluştuğunu açıklayan Baydilli bu konuda şu bilgileri verdi " Kampanyanın amacı topyekün bir temizlik hareketidir. Bunun için birinci adımda cadde ve sokakların süpürülmesi, ikinci adımda hazır ekipler ile çöp toplama ve mıntıka temizliği, üçüncü adımda konteyner etrafında varolan moloz ve bahçe atıklarının temizlenmesi, dördüncü adımda konteyner yıkama ve dezenfeksiyon çalışması beşinci adımda ise ana arter ve parkların yıkanması planlandı´. Kampanyanın 1 Nisan tarihi itibarıyla başlatılacağını ifade eden Ercan Baydilli, mahallelere göre 4 haftalık program yapıldığını söyledi. Buna göre takvim de şu şekilde oluşturuldu; 1 Nisan 6 Nisan tarihleri arası: Mergiç, Aziziye, Kiremitocağı, Camekebir, Ağa, Çay, Azmimilli, Şıralık ve Darıcı mahalleleri birinci hafta programında yer aldı. 8 Nisan-13 Nisan tarihleri arası; Cedidiye, Fevzi Çakmak, Uzun Mustafa, Kültür, Şerefiye, Burhaniye, Nusrettin, Küçük Sanayi Sitesi, Yeni, Fatih, Kara Hacı Musa, Akınlar ve Sarayyeri mahalleleri. 15 Nisan-20 Nisan tarihleri arası: Arapçiftliği, Körpeşler, Sancaklar, Hamidiye, Çamköy, Çavuşlar, Tokuşlar, Beyciler, Karaca mahalleleri. 24 Nisan- 29 Nisan tarihleri arası: Metek TOKİ, Koçyazı, Dereli Tütüncü, Cumhuriyet, Akpınar, Dedeler, Soğukpınar, Kuyumcu Hacı Ali, Aşağı Yahyalar, Yukarı Yahyalar, Kazukooğlu ve Çakırlar mahalleleri.