HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKAN BAYRAM OTİZME DİKKAT ÇEKTİ

BAŞKAN BAYRAM OTİZME DİKKAT ÇEKTİ

Her yıl 2 Nisan tarihinde kutlanan ‘Otizm Farkındalık Günü’ nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı

BAŞKAN BAYRAM OTİZME DİKKAT ÇEKTİ
Her yıl 2 Nisan tarihinde kutlanan ´Otizm Farkındalık Günü´ nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı.
Otizm hastalığının erken ve uygun müdahale yapılması halinde aşılabilecek bir rahatsızlık olduğunu belirten Başkan Bayram mesajında özetle şu görüşlere yer verdi" , "2 Nisan tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılından itibaren tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizmli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla ´Dünya Otizm Farkındalık Günü´ olarak ilan edilmiştir. Nisan ayı ise ´Dünya Otizm Farkındalık Ayı´ olarak belirlenmiştir ve bu ayda otizm konusunda pek çok farkındalık çalışması yapılmaktadır." Otizmin doğuştan gelen bir rahatsız olduğunu kaydeden Başkan Bayram, "Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve yaşam boyu devam eden, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir bozukluk olarak kabul edilmektedir. Otizm, doğuştan gelen bir rahatsızlıktır. Belirtileri yaşamın ilk üç yılında kendini göstermektedir. Ancak, günümüzün eğitim koşulları içinde bu tür rahatsızlığı olanlar özel eğitim ile sosyal hayatta başarılı olabilmektedir´ dedi. Bu tür kişilere karşı acıma ve merhamet hisleri ile değil, sevgi ve anlayışla yaklaşılması gerektiğini ifade eden Başkan Bayram, ailelere ve öğretmenlere bu konuda gösterdikleri çabalarından ötürü teşekkür etti.
Otizm günü nedeniyle, Düzce Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi tarafından, Düzce Gençlik Merkezinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık programı düzenlendi. Programa Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Düzce protokolü katıldı. Programda otistik çocukların özel eğitim sonucu kazandıkları beceriler sinevizyon işleğinde sunuldu.