HABERLER
01-01-2010 23:59

NUMAN KURTULMUŞ VE DÜZCE PROGRAMI

NUMAN KURTULMUŞ VE DÜZCE PROGRAMI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş bir dizi program için Düzce’ye geldi

NUMAN KURTULMUŞ VE DÜZCE PROGRAMI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş bir dizi program için Düzce´ye geldi. Günboyu Düzce´de bulunan Kurtulmuş, partisi tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısı ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ´Yeni Türkiye Yeni Ekonomi´ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
AK Parti Düzce İl Teşkilatı tarafından Ensar Kongre Salonu´nda İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Bölge Koordinatörü  İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, belediye başkanları, ilçe teşkilatları yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, partililer ile davetliler katıldı. Toplantının konuşmalar bölümünde söz verilen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, yerel yönetim hizmetleri konusunda amaçlardan bahsetti. Başkan Bayram yerel hizmetlerde adalete ve eşitliğe önem verdiklerini belirterek ´ Belediye hizmetlerini gerçekleştirirken adaletli uygulamaları esas alıyoruz. Yerel kalkınmada eşitlik ilkesi hakimdir. Derdimiz halkımızın daha rahat ve huzurlu olmasını sağlamaktır. Halkımızın refahı için kalkınmada hizmet çıtasını en yükseğe çıkartıyoruz´ dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da konuşmasında Türkiye´de AK Parti öncesi Türkiye ile AK Parti iktidarındaki Türkiye´ye kıyaslayarak örnekler verdi. Kurtulmuş konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi, " Geldiğimiz yol burası. Bu geldiğimiz yolu unutmayalım. Bu geldiğimiz yolda en büyük gücümüz milletin bizzati kendisidir ve Allah´ın yardımıdır. Bu millet ihtilal oldu millet dedi ´Askerler işte astılar Menderes´i´ millet seçimden sonra tekrar düzeltti. 1980 oldu tekrar düzeltti. 1997 oldu tekrar düzeltti. Hatırlayın ben il başkanı iken Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımızdı bir şiir okudu diye ceza aldı ve dendi ki ´muhtar bile olamaz´ ama millet her seferinde verasetiyle askerin Türkiye´deki seçkinlerin, elitlerin bu eski Türkiye´nin sahiplerinin önüne engel koydukları zümrelerin hepsinin önünü açtı" . Konuşmaların ardından partiye katılanlara parti rozeti takıldı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram törenin son bölümünde Prof. Dr. Numan Kurtulmuş´a hat sanatı tablosu ile yöresel ürünlerin yer aldığı hediye sepeti takdim etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş daha sonra da Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ´Yeni Türkiye Yeni Ekonomi´ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Düzce Pelemir Otel´de yapılan konferansta konuşan Kurtulmuş, "Hiçbir zaman ekonomi tek başına ekonomik başarılarla elde edilecek bir sonuç değildir" dedi. TSO üyesi sanayici ve iş adamlarına seslenen Kurtulmuş, "Hiçbir zaman ekonomi tek başına ekonomik başarılarla elde edilecek bir sonuç değildir. Mutlaka Türkiye siyasi reformlarından ayağını gazdan çekmeden siyasi reform yolunda mümkün olduğu kadar süratli ve dikkatli bir şekilde giderek aynı şekilde buna paralel ekonomik reformları da tamamlamak ve Türkiye´de ekonomik gelişmesini taçlandırmak durumundadır. Burada şehirlerimize büyük görevler düşüyor. Artık uzaktan temennilerde bulunarak ya da verilecek bir takım teşviklerle bir takım şeyleri devletten Ankara´dan medet umarak bekleyerek değil. Kent ekonomilerimiz kendisi üreten, üretimin başlangıcı da fikir üretmek o eskidendi yani devletin imkanlarıyla iş dünyasının gelişmesi eskidendi. Eski de Türkiye´ye ait bir hastalık. Artık öyle bir şey olmaz doğruda olmak bu mümkün de olmaz" dedi. Programın ardından vatandaşlarla sohbet eden Kurtulmuş, Düzce´den ayrıldı.