HABERLER
01-01-2010 23:59

MESLEGİMİ TANIYORUM SERİSİ BAŞLADI

MESLEGİMİ TANIYORUM SERİSİ BAŞLADI

Düzce Belediyesi tarafından ‘Eğitime Destek Projesi kapsamında yeni bir program başlatıldı

MESLEGİMİ TANIYORUM SERİSİ BAŞLADI
Düzce Belediyesi tarafından ´Eğitime Destek Projesi kapsamında yeni bir program başlatıldı. Buna göre liselerde alan seçiminde rehber olmak amacıyla çeşitli meslek dallarında uzman kişiler öğrencilerle buluşturuluyor.  Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, öğrencilere meslek tanıtımında ve seçiminde rehber olmak amacıyla ´Mesleğimi Tanıyorum´ projesini başlattıklarını söyledi.
Düzce Belediyesi´nin bir ay boyunca sürecek olan liselerde ´Mesleğimi Tanıyorum´ projesi Düzce Kız Meslek ve Anadolu Kız Meslek Lisesi´nden başladı. Okulun konferans salonunda yapılan meslek tanıtım söyleşine konuşmacı olarak Televizyon ve Radyo Programcısı Murat Erdin katıldı. Söyleşi öncesi bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram proje hakkında açıklamalarda bulundu ve ´ Her yıl eğitime destek amacıyla bir proje geliştiriyoruz. Bu yıl da öğrencilerin meslek seçiminde etkili olabilmesi amacıyla çeşitli meslek gruplarından mesleğinde uzman ve popüler kişileri getirerek meslek bilgileri hakkında söyleşi imkanı sunacağız´ dedi. Ardından söyleşiye başlayan televizyon ve radyo programcısı Murat Erdin, önce Düzce ile ilgili anılarını anlattı. Erdin daha sonra da iletişim mesleği hakkında bilgiler verdi. İletişim mesleğinin 5 ana daldan oluştuğunu belirten Erdin ´ Gazete, dergi, radyo, televizyon, internet kamuoyu iletişiminde ana unsurlardır.  Gelecekte de internet tümünü birden kapsayacak. Bu yüzden interneti iyi kullanmak gerekiyor. Televizyon markaları da tüm bu unsurları kapsayan bir içerikle imal edilmeye başladı. İnsanlar meslek seçerken öncelikle kendilerine yatırım yapmak zorundadırlar. Daha sonra da hangi alanda hizmet edeceklerse o alandaki halkı iyi tanımak zorundadırlar´ dedi. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, projeye katkıda bulunan Murat Erdin´e plaket takdim etti.  Düzce KML Müdürü Melek Özgüner de Erdin´e çiçek verdi.  Program bitiminde de toplu fotoğraf çekildi. 
MURAT ERDİN KİMDİR?
Murat Erdin 1968´de İstanbul´da doğdu. İlköğreniminin ardından liseyi Pertevniyal ANADOLU Lisesi´nde üniversiteyi ise İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ´nde tamamladı. Murat Erdin halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü´nde yüksek lisans çalışmalarını sürdürmektedir. Murat Erdin Gazeteciliğe 1990´da Gelişim Yayınları´nda başladı.
TGRT Dış Haberler Servisi´nde 1993-1996 arasında görev yaptı.
CNN Dünya Raporu, Aktüel ve Dünyaya Bakış Programları´nı hazırlayıp sundu.
Ardından Türkiye´nin ilk haber kanalı NTV´de görev aldı. Bu kanalda yaklaşık 5 yıl süreyle (1996-2001) muhabirlik, spikerlik yaptı. Çeşitli programlar hazırlayıp sundu daha sonra CNN TÜRK´e geçti ve bu kanalda "Barış Gücü" haber-belgeselini hazırladı. Afganistan´da bulundu. (2003)
ATV ve SKY Türk´te de programlar hazırladı, muhabirlik yaptı. Ardından radyoya geçti ve Best FM - Türkiye´nin en çok dinlenen haber programı "Konuşan Türkiye"yi hazırlayıp sundu. (2005-2009) Bu programıyla sayısız ödül aldı. Murat Erdin Halen haber kanalı BUGÜN TV´de sabah haberlerini hazırlayıp sunmaktadır. Evli, 2 çocuk babası olan İngilizce bilen Erdin´in yayımlanmış 8 kitabı vardır. Özel bir yüksekokulda radyo-TV dersleri de veren Murat Erdin halen çalışmalarını yoğun biçimde sürdürmektedir.