HABERLER
01-01-2010 23:59

ESRA EROL EKİBİNDEN SÖYLEŞİ

ESRA EROL EKİBİNDEN SÖYLEŞİ

Düzce Belediyesi tarafından meslek eğitimine katkı amacıyla geliştirilen ‘Mesleğimi Tanıyorum’ projesi program dahilinde iki okulda

Düzce Belediyesi tarafından meslek eğitimine katkı amacıyla geliştirilen ´Mesleğimi Tanıyorum´ projesi program dahilinde iki okulda birden gerçekleştirildi. Ünlü televizyoncu Esra Erol programının psikoloğu Uğur Dalan ile avukatı Yıltay Günay lise öğrencileri ile buluştu.
Düzce Belediyesi tarafından ´Eğitime Destek´ amacıyla başlatılan ´Mesleğimi Tanıyorum´ projesinin üçüncüsü Sağlık Meslek Lisesi ile Farabi Anadolu Lisesi´nde yapıldı. Uzman Psikolog Uğur Dalan ile Avukat Yıltay Günay Mesleğimi Tanıyorum projesi kapsamında her iki okulda konuştu. Lise öğrencilerinin meslek seçimlerinde rehber olması amacıyla başlatılan proje için söyleşinin başında bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ´ Her yıl eğitime destek amacıyla bir proje geliştiriyoruz. Bu yıl da öğrencilerin meslek seçiminde etkili olabilmesi amacıyla çeşitli meslek gruplarından mesleğinde uzman ve popüler kişileri getirerek meslek bilgileri hakkında söyleşi imkanı sunuyoruz´ dedi. Ardından söyleşiye başlayan ünlü televizyoncu Esra Erol´un programından da  tanınan Uğur Dalan ile Yıltay Günay mesleklerine ilişkin bilgiler verdiler. Her iki konuşmacı özet olarak meslek seçimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar  konusunda önerilerde bulundular. Söyleşinin son bölümünde de konuşmacılar  öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, projeye katkısından dolayı Psikolog Uğur Dalın ile Avukat Yıltay Günay´a plaket takdim etti. Okul idarecileri de söyleşi için çiçek verdiler. Öğrencilerin talebi üzerine bol bol da fotoğraf çekildi.
Uzm.Psk.Uğur DALAN (Evlilik ve Aile Terapisti)
1982 yılında İstanbul´da doğan Uğur DALAN, ilk orta ve lise eğitimini İstanbul´da tamamladı. 2000 yılında Haliç Üniversitesi´nde YÖK burslu olarak psikoloji eğitimine başladı. 2004 yılında aynı üniversitede uygulamalı psikoloji yüksek lisans programı ile "Evlilik ve Aile Terapisi" sertifika programına başladı. 2006 yılından bu yana Zeylan Sağlık Hizmetlerinde psikolog ve evlilik aile terapisti olarak görev yapmakta, 2009 yılından bu yana ATV´de yayınlanmakta olan "Esra Erol´da Evlen Benimle" programında evlilik ve aile terapisti olarak yer almakta, "Umut Evi" projesinde psikoloji koordinatörü olarak görev yapmaktadır. "Mutlu Evliliğin Sırrı" isimli bir kitabı ve panik bozuklukta sosyodemografik etkenler; Boşanmış aile çocuklarının psikolojik değerlendirmesi; Evlilik uyumu ile kaygı bozuklukları arasındaki ilişki üzerine makaleleri bulunmakta, Habertürk, Hürriyet, Marie Claire gibi pek çok yazılı basın organında yazılar yazmaktadır. Ayrıca uzun süre "çok satanlar" listesinde yer almış "Kara Duvak" isimli kitapta psikoloji yorumları yazmıştır. Psikolog Aslı DALAN ile evli ve bir kız çocuğu sahibidir.
Av.Yıltay GÜNAY
1983 yılında İstanbul´da doğan Yıltay GÜNAY, Süper Lise´de eğitimini tamamladıktan sonra 2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesinde Hukuk Fakültesinde eğitim hayatına başlamış, 1 senesi hazırlık olmak üzere toplam 5 senede eğitim hayatını tamamlamıştır. 2007 yılından bu yana kendi kurduğu hukuk bürosunda Ağır Ceza, Aile Hukuku ve Aile İçi Şiddet konuları üzerine uzmanlaşarak çalışmalarına devam etmektedir. 2011 - 2012 yılından bu yana ATV´de yayınlanmakta olan "Esra Erol´da Evlen Benimle" programında hukuk danışmanı olarak görev almakta, "Umut Evi" projesinde hukuk koordinatörlüğü görevini sürdürmektedir.