HABERLER
01-01-2010 23:59

TSO BAŞKANI METİN BÜYÜK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

TSO BAŞKANI METİN BÜYÜK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Düzce Belediyesi tarafından meslek eğitimine katkı amacıyla geliştirilen ‘Mesleğimi Tanıyorum’ projesi Fatih Teknik Endüstri

TSO BAŞKANI METİN BÜYÜK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Düzce Belediyesi tarafından meslek eğitimine katkı amacıyla geliştirilen ´Mesleğimi Tanıyorum´ projesi Fatih Teknik Endüstri Meslek Lisesi´nde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük söyleşisi ile devam etti. Büyük bir ilgi ile izlenen sunumda TSO Başkanı Metin Büyük öğrencinin birine altın taktı.
Düzce Belediyesi tarafından ´Eğitime Destek´ amacıyla başlatılan ´Mesleğimi Tanıyorum´ projesinin beşincisi Fatih Teknik Endüstri Meslek Lisesi´nde yapıldı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük Mesleğimi Tanıyorum projesi kapsamında esprili bir sunum gerçekleştirdi. Lise öğrencilerinin meslek seçimlerinde rehber olması amacıyla başlatılan proje için söyleşinin başında bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ´ Her yıl eğitime destek amacıyla bir proje geliştiriyoruz. Bu yıl da öğrencilerin meslek seçiminde etkili olabilmesi amacıyla çeşitli meslek gruplarından mesleğinde uzman ve popüler kişileri getirerek meslek bilgileri hakkında söyleşi imkanı sunuyoruz´ dedi. Ardından söyleşiye başlayan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük mesleğine ilişkin bilgiler verdiler. Metin Büyük konuşmasında başarının kriterleri hakkında bilgi verdi. Konuşmanın başında Büyük, okulun yanında bulunan işletmeciliğini kendisinin yaptığı halı sahadan öğrencilerin ücretsiz yararlanabileceği müjdesini verdi. Ardından da yönelttiği bir soruya doğru cevap veren bir öğrenciye altın taktı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Metin Büyük, meslek seçiminde öğrencilere önerilerini ilginç örneklerle sundu. Söyleşinin son bölümünde de Metin Büyük  öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, projeye katkısından dolayı Büyük´e plaket takdim etti. Okul idarecileri de söyleşi için çiçek verdiler.
METİN BÜYÜK KİMDİR?
1958 Düzce doğumludur. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Endüstri Meslek Lisesinden mezun olmuştur. Otomotiv ve sanayi sektöründe faaliyet göstererek, ilimizde önemli mevkilerde görev almıştır. 
YER ALDIĞI KURUM VE KURULUŞLAR
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ,TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi, TOBB Tahkim Divan Kurulu Üyesi, ICC- Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi, ABİGEM Doğu Marmara ( Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Müdürlüğü) Yönetim Kurulu Üyesi, Düzce İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Üyesi , Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Üyesi , Teknopark Düzce Yönetim Kurulu Üyesi, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Bşk. Yrd., Sakarya-Bolu-Düzce Güç Birliği A.Ş. Başkan Yrd. Düzce , DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Delegesi, Sosyal Güvenlik Kurumu TOBB Delegesi