ENGELLİLERE KARŞI

ENGELLİLERE KARŞI
TOPLUMSAL DUYARLILIK ARTMALIDIR

Düzce Belediye Başkanı Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda engellilere yönelik toplumsal duyarlılığın artması gerektiğini vurguladı.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, engellilik konusunu insan hakları sorunu olarak değerlendirdi. Engellilerin sorunları için toplumsal duyarlılığın olması gerektiğini ifade eden Başkan Bayram hafta dolayısıyla şu görüşlere yer verdi "  Bilindiği gibi engellilik konusu temelde bir insan hakları sorunu olarak ortaya çıkmıştır. Diğer insanlar gibi özürlü bireyler de özür türü ve derecesi ne olursa olsun insan onuruna yaraşır yaşam sürdürme hakkına sahiptir. Bunun için buna duyarlı herkesin amacı; özürlü bireyin mevcut bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde destekleyerek çalışan, üreten bireyler olarak topluma kazandırmaktır. Özürlülerin, eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe, bireysel ve aile danışmanlığı hizmetlerinden gerektiğinde sürekli bakıma kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğunu biliyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftasında engellilerin sorunlarına toplumsal duyarlılığın artmasını diler, herkes için engelsiz günler temenni ederim"