HABERLER
01-01-2010 23:59

KENTİN DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇİRİLMELİDİR

KENTİN DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇİRİLMELİDİR

Düzce AK Parti İl Teşkilatı tarafından ‘Kent Ekonomileri Formu’ toplantısında konuşan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram,

KENTİN DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇİRİLMELİDİR
Düzce AK Parti İl Teşkilatı tarafından ´Kent Ekonomileri Formu´ toplantısında konuşan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce´nin ekonomik değerlendirmesini yaparken ´ Kentin kendine özgü dinamiklerinin harekete geçirilmesi gelişmeyi sağlayacaktır´ dedi.  Kentlerin potansiyellerinin belirlenerek ortak hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Bayram ´ Bireyin ekonomik değerleri kentin ve ülkenin ekonomik değerlerinden ayrı düşünülemez´ dedi.
Düzce AK Parti İl Teşkilatı tarafından Ensar Salonu´nda Türkiye´de eş zamanlı olarak ´Kent Ekonomileri Formu´ düzenlendi. Moderatör Doç. Dr. Yusuf Karaca tarafından yönetilen formda Düzce´nin ekonomi gelişmesi ele alındı. Toplantının sunuş bölümünde bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce´nin kendine özgü dinamikleri bulunduğuna değindi. Başkan Bayram, Düzce´deki ekonomik değerlerin, potansiyellerin ortaya çıkartılarak değerlendirilmesi adına bir araya gelmenin önemli olduğunu vurguladı ve şu görüşlere yer verdi " Buraya gelmek bile ortak sorunları ortaya koyabilmek adına önemlidir. Bireyin ekonomisini, kentin ve ülkenin ekonomisinden ayrı düşünemeyiz. Bunlar birbirini etkileyen unsurlardır. Siyasi görüşlerden arınarak, ortak sorumluluk duygusu içinde toplum dinamikleri var olan potansiyellere göre değerler ortaya koyarlar. Bunların sosyal, kültürel ve ekonomik boyutları vardır. Hepsi de birbirini etkilemektedir. Ülkelerin gelişmesinde de kentlerin gelişmesi önemlidir´ Konuşmaların ardından toplantıya katılanlardan çalışma grupları oluşturuldu ve moderatör tarafından belirlenen ekonomik veri ve sorular değerlendirildi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıya DÜSİAD, MÜSİAD, TSO, DESOB gibi kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra, Düzce Üniversitesi Öğretim Üyeleri, OSB yöneticileri, davetli iş adamları katıldılar.