HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKAN HURDACILAR SİTESİNİ İNCELEDİ

BAŞKAN HURDACILAR SİTESİNİ İNCELEDİ

Uzun süredir Düzce kent merkezinde faaliyetlerini ve işlerini sürdüren hurdacılar, Küçük Sanayi Sitesi’nin yanında bulunan

BAŞKAN HURDACILAR SİTESİNİ İNCELEDİ
Uzun süredir Düzce kent merkezinde faaliyetlerini ve işlerini sürdüren hurdacılar, Küçük Sanayi Sitesi´nin yanında bulunan Hurdacılar Sitesi´ne taşınmaya başladı. Alanı inceleyen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, "Uzun süredir bu proje üzerinde çalışma yapıyorduk. Bu Düzce için önemli bir aşama olacak" dedi.
Düzce kent merkezinde faaliyet gösteren ve şikayetlere neden olan hurdacılar, tek bir site içerisinde toplanarak faaliyetlerine başladı. Küçük Sanayi Sitesi yanında kurulan Hurdacılar Sitesi´ne taşınan hurdacı esnafı, faaliyetlerini bu alanda yürütecekler.
Hurdacılar Sitesi´ni gezen ve yatırımlarını tamamlamış bazı firma sahipleri ile görüşen Başkan İsmail Bayram, taşınma aşaması ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bayram, hurdacıların şehir merkezinden kaldırılması için 2 yıldır çalışma yaptıklarını ifade ederek "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Sektörel planlamanın şehirlerin gelişmesi adına önemli olduğunu vurguladık. Özellikle şehir merkezinde sorun haline gelen sektörlerden başlayacağımızı söyledik. Hurdacılar başta geliyordu. Hurdacılarla bir araya gelip şehir merkezinde bu işlerin yapılamayacağını, şikayet geldiğini, hem şehrin görüntüsü hem de kirliliği açısından sınır noktasına geldiğini söyledik. Onlarda bir araya gelerek o oluşumu sağlamış olduklar. Bu alanda 42 dönümde 25 hurdacı faaliyete geçecek. Bir kısmı faaliyetlerine başladı. Önümüzde ki günlerde hurdacılar sitesinin açılışını yapacağız. Bu beraberinde Düzce şehir merkezinde belli sektörlerin aşama aşama geniş ve uygun alanlara taşınmasın olumlu katkıda bulunacak. Bu Düzce için önemli bir örnek. Bununla birlikte şehir merkezinde muhtelif faaliyetlerde bulunan hurdacılara yönelik şikayetleri sona erdirecek. Ben esnafımıza teşekkür ediyorum. Uzun süredir düşündüğümüz çalışmalarını bitirdiler. Yapımı biten ve devam eden yerler var. Kısa süre sonra açılışı yapıp Düzce ye yeni bir alanı kazandıracağız. Dünyada ve Türkiye´de özellikle Düzce´de geri dönüşüm çok önemli. Bu faaliyetin organize olarak yapılması ciddi bir avantaj. Bunun için gerekli mücadeleyi veriyoruz. Bütün geri dönüşümcüleri, hurdacıları bir araya aldık. Bu büyük bir gelişme olduğuna inanıyorum" dedi.
KATI ATIKDA ONAYLI PROJE BEKLENİYOR
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, katı atık tesisi ile ilgili onaylı projenin bu hafta içinde geleceğini söyledi.
Başkan İsmail Bayram, Yığılca Yolu üzerinde yapılacak olan Katı Atık Tesisi ile ilgili olarak onaylı projenin bu hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´ndan geleceğine dikkat çekerek, "Bu hafta itibarı ile onaylanan projeyi bakanlıktan alıyoruz. Düzenli depolamayla ilgili tesisin yapımı adına müracaatımızı yapıyoruz. Bu yıl içinde kazma vuracağız. Bizim yapacağımız tesis, hurdacılar sitesinde ki gibi bir geri dönüşüm olmayacak. Orada enerji üretimine dair bir geri dönüşüm tesisi olacak. Düzenli depolama ve ayrışma tesislerinden sonra olacak geri dönüşüm çalışmalarımız var. Düzce için önemli bir yatırımı kazandırmış olacağız. Hem çevre adına önemli yatırım olacak. Hem gelir elde etme adına çok önemli bir çalışma olacak. Bu hafta onaylı projeyi aldıktan sonra çalışmalar başlayacak" ifadelerini kullandı.