HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞKAN KELEŞTEN KAZI ÇALIŞMALARINA BÜYÜK DESTEK

BAŞKAN KELEŞTEN KAZI ÇALIŞMALARINA BÜYÜK DESTEK

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Konuralpte süre gelen kazı çalışmaları hakkında Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Nigar Demircan Çakar ve Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd Doç Dr Nurperi Ayenginden bilgi aldı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Konuralp´te süre gelen kazı çalışmaları hakkında Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Nurperi Ayengin´den bilgi aldı. Toplantıda Antik Tiyatrodaki kazı çalışmalarının bitirilmesine karar verilirken Düzce Belediyesi bütçesinden 1 milyon TL´lik  harcama yapılmasına da onay verildi.

 

Düzce´nin en büyük turistik değerlerinden biri olan ve tarihi M.Ö 3. Yüzyıla dayanan Konuralp´te tarih gün yüzüne çıkarılmaya devam ediyor. Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından yürütülen ve gerekli kurumlardan destek gören proje 25 Temmuz 2013 tarihinde ilk kazmanın vurulmasıyla başlamıştı. 15 Haziran 2014 tarihinde yeniden start alacak proje için hazırlıklar tam gaz devam ediyor.

Konuyla ilgili Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Nurperi Ayengin, Uzman Arkeolog Güzin Bilir ve Doktor Ahmet Bilir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´i makamında ziyaret etti. Başkan Keleş, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Nurperi Ayengin´den bilgi aldı.

 

Kazı çalışmaları için ziyarette bulunan ve konuyla ilgili bilgi veren heyet,Başkan Keleş´in verdiği destekten ötürü duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

 

Toplantıda, Antik Tiyatronun kazı çalışmalarının bitirilmesine karar verilirken, çalışmalar için Düzce Belediyesi bütçesinden 1 milyon TL´lik bir harcama yapılmasına da onay verildi.