HABERLER
01-01-2010 23:59

AĞA MAHALLESİ PIRIL PIRIL OLACAK

AĞA MAHALLESİ PIRIL PIRIL OLACAK

Düzce Belediyesi Temiz bir Düzce için el ele sloganıyla kapsamlı bir temizlik kampanyasına Ağa Mahallesinden start verdi.

Düzce Belediyesi, " Temiz bir Düzce için el ele" sloganıyla kapsamlı bir temizlik kampanyasına Ağa Mahallesi´nden start verdi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ağa Mahallesi´nden başlanan Çevre Temizliği kampanyası sonucu Düzce´nin A´dan Z´ye pırıl pırıl olacağının altını çizdi.

"Yaşanır ve Daha Temiz Bir Düzce İçin Temizlik Kampanyası" adı altında Düzce Belediyesi, daha temiz bir şehir için çalışmalara başladı. Yaza daha temiz bir Düzce´yle girmeyi hedefleyen Düzce Belediyesi,  " Temiz bir Düzce için el ele" sloganıyla başlattığı Çevre Temizliği Kampanyasına Ağa Mahallesi´nden start verdi.

Bugün sabah saatlerinde Temizlik İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler Ağa Mahallesi´nde çalışmalara başladı.

Kampanyanın ilk durağı olan Ağa Mahallesi´ndeki hummalı çalışmayı Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de yerinde inceledi. Başkan Keleş, kısa bir süre içerisinde 56 mahallenin de A´dan Z´ye temizlenerek pırıl pırıl olacağının altını çizdi.

Başkan Keleş: "Çevre Temizliği Kampanyamız kapsamında Düzce´de temizlenmedik mahalle kalmayacak. 56 mahallemizi de A´dan Z´ye temizleyerek yaza pırıl pırıl bir Düzce´yle gireceğiz. Temizlik İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerimiz ana arterlerden parklara, cadde ve sokaklara varıncaya kadar her yeri süpürge araçlarıyla süpürecek, yıkayacak, hazır ekipler çöp toplayacak, mıntıka temizliği yapacak. Mahalledeki molozlar, bahçe atıkları temizlenecek, çöp konteynırları yıkanarak dezenfekte edilecek. Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerimiz mahalledeki ağaçları budayacak, çimleri sulayarak bakımını meydana getirecek. Kaldırım, asfalt, park bahçe düzenlemesi ve bakımını da yine Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerimiz üstlenecek. Yine, bir başka birim olan Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz de anons, aydınlatma, boya badana, tabela işlerini üstelenerek mahallelerde hummalı bir çalışmaya başlayacak. Sağlık Birimimiz yaz boyunca ilaçlama yapacak ve son olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze bağlı ekipler, imara uygun yerlerin açılması noktasında devreye girecek." İfadelerini kullandı.

Başkan Keleş, kampanya kapsamında camii bakımlarının yapılmasını da istedi. Keleş´in talimatı üzerine kampanya kapsamında yapılacaklar listesine cami bakımları da eklendi. Buna göre; 56 mahallede başlatılacak çalışmalar sonucu mahallelerde yer alan camilerin bakımları da üstlenilecek.

Ağa Mahallesi´nde gerçekleşecek çalışmalar esnasında Düzce´nin diğer mahallelerinde de eş zamanlı olarak çalışmalar başlayacak.