HABERLER
01-01-2010 23:59

BAKAN EROĞLU DÜZCE DE

BAKAN EROĞLU DÜZCE DE

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir dizi programa katılmak üzere Düzce ye geldi. Bakan Eroğlu Düzce ye yaptığı çıkartmada vatandaşlara 11 müjde verdi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Bakan Eroğlu na tablo hediye etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi programa katılmak üzere Düzce´ye geldi. Bakan Eroğlu Düzce´ye yaptığı çıkartmada vatandaşlara 11 müjde verdi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Bakan Eroğlu´na tablo hediye etti.

 

Bir dizi programa katılmak üzere Düzce´ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, önce AK Parti Ekim ayı Düzce İl Danışma Meclisi Toplantısı´na, ardından Melen Havzası Koruma Projesi Koordinasyon Toplantısı´na katıldı.

 

Bakan Eroğlu´nun da katılımıyla gerçekleşen toplantıya Düzce Milletvekilleri Osman Çakır, Fevai Arslan ve İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, ilçe belediye başkanları, Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

 

İlk olarak  AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Bakan Veysel Eroğlu Düzceli vatandaşlar için 11 müjdeyle geldiğini söyledi.

 

Eroğlu, Düzce´ye bakanlık olarak 12 yılda 5,8 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek "bu sefer de elimiz boş gelmedik ve 11 yeni müjde getirdik. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak 2 gölet, 1 gölet ıslahı ve 1 dere ıslahı olmak üzere toplam 46 milyon 262 bin 660 liralık yatırım yapacağız. Ayrıca, bu işlerde 3 bin dekar arazi sulanacak ve Düzce şehir merkezi ve 3 ilçe taşkınlardan korunacak. Akçakoca Altunçay Göleti bin 500 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Çilimli Yenivakıf Göleti bin 500 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Düzce Efteni Gölü ıslahı yapılacak. Düzce Merkez Karacahacımusa Deresi Mansap kısmı ıslah edilecektir. 2014 yılında 500 dekar alanda ağaçlandırma, rehabilitasyon ve toprak muhafaza çalışması yapılarak 56 bin fidan dikilecek. 2014 yılında Düzce´de 2 milyon 200 bin fidan üretilecek, Gölyaka Bal Ormanı tesis edilecek ve bunun çalışmaları tamamlanmak üzere. Ceviz eylem planı çerçevesinde 610 dekar alanda 12 bin 200 ceviz fidanı dikilecek. Badem eylem planı çerçevesinde 180 dekar alanda 7 bin 200 adet badem fidanı dikilecek. 2013 yılında orman köylülerine 695 bin 750 lira kredi verilecek." dedi.

Bakan Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü´nden gelen müjdeleri de Düzcelilerle paylaştı.

 

Eroğlu, "Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı´na çevre düzenleme, çevre ihata, patika yol, seyir terası, çocuk oyun grubu, otopark düzenlemesi, kır gazinosu yapılacak ve mevcut binada ise tuvaletlerin bakım ve onarımı gerçekleştirilecektir." sözlerini kaydetti.

 

Düzce´nin önemli bir su havzası içerisinde bulunduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Bütün birim müdürlerimiz ile görüştük toplantı yapacağız. Düzce havzasını çiçek gibi yapmak için 15 paketlik eylem planı hazırladık. Bunu bizzat takip edeceğim. Milletvekillerimiz ve İl Başkanımızdan da düzenli olarak rapor alacağım" dedi.

 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise  Bakan Eroğlu´nun katılımı ile gerçekleşen AK Parti Ekim ayı Düzce İl Danışma Meclisi Toplantısı´nın sonunda Eroğlu´na tablo hediye etti ve Düzce´ye getireceği müjde yatırımlar için teşekkür etti.

Ardından heyet Melen Havzası Koruma Projesi Koordinasyon Toplantısı´na katıldı.