DÜZCE BELEDİYESİ SON OTUZ YILIN REKOR KAR YAĞIŞIYLA ARALIKSIZ MÜCADELE ETTİ

Son otuz yılın yağış rekorunun gerçekleştiği Düzce´de aralıksız yağan karla mücadele için 24 saat esaslı mesai yapan Düzce Belediyesi Karla Mücadele Kriz Masası Ekipleri, 4 gün boyunca sürekli çalışarak ana arterleri açık tuttu ve trafiğin akışını sağladı. Kar yağışının durmasıyla birlikte ana caddelere ve ara sokaklara da müdahale etmeye başlayan ekipler, kar küreme çalışmalarının ardından buzlanmaya karşı tuzlama ve solüsyon işlemlerini gerçekleştiriyor.

Düzce merkezde 90 cm´i geçen kar kalınlığının yüksek kesimlerde 120 cm´i geçtiği ve otuz yıl sonra kar yağışında yeni bir rekor kırıldığı görüldü. Son otuz yılın en yoğun kar yağışını alan Düzce´de bu büyüklükte bir kar yağışı en son 2 Ocak 1983´te gerçekleşmişti. 1983´te yağan rekor kar 80 cm kalınlığındaydı.

Düzce´yi etkisi altına alan rekor kar yağışı sonrası 130 kişilik Düzce Belediyesi Karla Mücadele Kriz Masası Ekipleri ve sahada kriz masasına destek veren 100 kişilik ekip, 4 gündür durmaksızın çalışıyor. 230 kişilik ekip, sayısı 23´e varan iş makinesiyle şehir merkezinde, Konuralp´te ve Kalıcı Konutlarda hizmet veriyor.

Düzce Belediyesi´ne bağlı ekipler, Akçakoca ile Kaynaşlı´yı birbirine bağlayan bağlantı yolunda ve D-100 Karayolunda da kar dolayısıyla trafik akışının engellenmemesi için çalışmalarda bulunarak Karayolları Bölge Müdürlüğü´ne de destek verdi.

Düzce Belediyesi Karla Mücadele Kriz Masası Ekipleri, kar yağışının etkin olduğu saatlerde anayolları açık tutmak adına seferber oldu. Düzce´de 1 metreyi bulan kara rağmen ana arterlerde trafik 24 saat açık tutuldu. Aralıksız devam eden kar yağışı dolayısıyla ana yolların açık tutulmasına önem veren ekipler, kar yağışının son bulmasıyla birlikte ara yollarda ve sokaklarda da müdahaleye başladı.

Düzce merkeze göre daha fazla yağış alan ve kar yağışından en fazla etkilenen Kalıcı Konutlar´da da bir ekip 24 saat boyunca çalıştı. Ana yolların açık tutulduğu Kalıcı Konutlar´da ekipler bu sabah itibariyle ara sokaklara da girdi.

Karın aralıksız yağması ve açılan yolların tekrar karla kaplanması nedeniyle belediye ekiplerinin büyük zorluk yaşadığı Düzce´de, özellikle İstanbul Caddesi gibi merkez yollarda kaldırımlarda gerçekleştirilen kar küreme çalışmalarında ise yol kenarlarında bırakılan ve kaldırımlara park edilen araçlar yüzünden aksamalar yaşandı. Sürekli kar yağışına rağmen Salı gecesinden itibaren 24 saat kesintisiz mesaiye geçen Kriz Masası´na bağlı ekipler yoğun mesai yaparak fedakar bir çalışma örneği sergiledi.

Düzce Belediyesi Karla Mücadele Kriz Masası Ekibi, hasta vatandaşların da yardımına koştu, ara sokaklarda yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmak için yola çıkan ambulansların önünden giderek yolları açtı.

Düzce Belediyesi Karla Mücadele Kriz Masası Ekibi, kar yağışının durmasıyla birlikte Düzce Merkez, Kalıcı Konutlar ve Konuralp başta olmak üzere ana caddelerde, ara sokaklarda, kaldırımlarda, yaya ve araç köprülerinde gerçekleştirilen kar küreme çalışmalarının ardından şimdi de buzlanmaya karşı tuzlama ve solüsyon işlemlerini gerçekleştiriyor.