HABERLER
01-01-2010 23:59

EMİTT TE DÜZCE STANDINA YOĞUN İLGİ

EMİTT TE DÜZCE STANDINA YOĞUN İLGİ

19. EMİTT İstanbul Fuarında Türkiye’nin 81. ili Düzce’nin doğal güzelliklerinin ve kültürel kimliğinin tanıtıldığı Düzce standı yoğun ilgi gördü. Düzce’nin yöresel ürünlerinin yer aldığı Düzce standı, vatandaşların yanı sıra protokolden de önemli isimleri ağırladı.

19. EMİTT İstanbul Fuarında Türkiye´nin 81. ili Düzce´nin doğal güzelliklerinin ve kültürel kimliğinin tanıtıldığı Düzce standı yoğun ilgi gördü. Düzce´nin yöresel ürünlerinin yer aldığı Düzce standı, vatandaşların yanı sıra protokolden de önemli isimleri ağırladı.

Türkiye´nin 81 ilinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcılar, kendi bölgelerine ait yöresel ürünleri ve kültürlerini Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında tanıtma fırsatı buluyor.

Düzce Belediyesi´nin de katılımcısı olduğu EMİTT Düzce standı, İstanbul´da yaşayan Düzcelileri memleketiyle buluşturdu. İstanbul´dan ve diğer illerden EMİTT İstanbul Fuarı´na katılan vatandaşlar, Düzce´nin tabiat güzelliklerini ve kültürel kimliğini ortaya çıkaran broşür ve kitaplardan bilgi edindi. Aynı zamanda Düzce standını ziyaret eden vatandaşlara, tütün kolonyası, fındık ve Düzce fındığından yapılan kurabiyeler ikram edildi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in mesajının yer aldığı, Düzce´nin şelalelerinin, göllerinin, yaylalarının anlatıldığı Düzce Tanıtım Filmi de EMİTT İstanbul Fuarında yayınlandı.

EMİTT Düzce standını Düzce Valisi Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut, ilçe kaymakamları ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar da ziyaret etti. Düzce protokolünün yanı sıra çeşitli illerin valileri ve belediye başkanları da Düzce standına yoğun ilgi gösterdi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce standını ziyaret eden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş´a Düzce´nin yöresel ürünlerinden oluşan sepet hediye etti.

Başkan Keleş, yerel medyanın yanı sıra ulusal medya aracılığıyla da Düzce´yi anlattı, Düzce´yi bekleyen yeniliklerden bahsetti.

Başkan Keleş, medya center ve bilim merkezi ile birlikte Düzce´ye kazandırılacak olan uluslararası kongre ve fuar merkezi sayesinde Düzce´nin de tıpkı EMİTT gibi dünyaca ünlü fuarlara ev sahipliği yapacağını kaydetti.

EMİTT İstanbul Fuarı 25 Ocak 2015 tarihine kadar çeşitli ülke ve illerden gelen misafirlerini ağırlayacak.