HABERLER
01-01-2010 23:59

ENGELLİ ÇOCUKLAR BİNİCİLİKLE TANIŞTI

ENGELLİ ÇOCUKLAR BİNİCİLİKLE TANIŞTI

Düzce Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi işbirliğinde hayata geçirilerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hibe almaya hak kazanan Geleceğe Dört Nala Projesi, gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı. Toplantıda 30 engelli çocuğun 6 ay boyunca tedavisinde kullanılacak olan atlar salona getirilerek proje hakkında bilgi verildi. Çocuklar proje kapsamında ilk defa at binme heyecanını yaşadı.

Düzce Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi işbirliğinde hayata geçirilerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hibe almaya hak kazanan Geleceğe Dört Nala Projesi,  gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı. Toplantıda 30 engelli çocuğun 6 ay boyunca tedavisinde kullanılacak olan atlar salona getirilerek proje hakkında bilgi verildi. Çocuklar proje kapsamında ilk defa at binme heyecanını yaşadı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in bir önceki  görev sürecinde kurduğu ve 2014 yılının Mayıs ayında yeniden faal hale getirdiği Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 110.370.00 Türk Lirası hibe almaya hak kazandığı Geleceğe Dört Nala Projesiyle ilk başarısını elde etti.

Düzce Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi işbirliğinde hazırlanan Geleceğe Dört Nala Projesi, gerçekleştirilen açılış toplantısıyla start aldı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in ev sahipliğinde Düzce protokolünün katılımıyla gerçekleşen açılış toplantısına eğitimciler, Düzce Rehberlik Araştırma Merkezine bağlı özel eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler ve velileri de katıldı.

Toplantı, Geleceğe Dört Nala Projesinde kullanılacak hipoterapi yönetimin tanıtıldığı kısa film ile başladı. Filmde at biniciliğinin engelli çocukların fiziksel ve zihinsel rehabilitasyonlarına olan olumlu etkileri anlatıldı.

Ardından Geleceğe Dört Nala Proje Koordinatörü ve Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi Sorumlusu Ebru Batum, 6 ay boyunca 30 engelli çocukla sürdürülecek proje hakkında bilgiler verdi.

Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi ise Düzce Belediyesi ile işbirliğinde hayata geçirilen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hibe almaya hak kazanan projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım ise tarihten bu güne engelliler için yapılan çalışmalardan bahsetti ve Geleceğe Dört Nala projesinin sıra dışı bir projeye olduğunu söyledi.

Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hibe almaya hak kazanan Geleceğe Dört Nala Projesinin açılış toplantısında konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yeni projelerle Düzce´de önemli işlere imza atacağının altını çizerek "Projemizin adı gibi sizlerle birlikte geleceğe dört nala gideceğiz." sözlerini kaydetti.

Başkan Keleş, "Bu projeyle bir engelli çocuğumuzun serçe parmağı bile kımıldasa projemiz amacına ulaşmış demektir." dedi ve proje paydaşlarına teşekkür etti.

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise engellilerin sosyal hayata kazandırılmasının önemine vurgu yaptı.

Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı katkılarıyla Düzce´de engellilere yönelik olarak yürütülen çalışmalardan bahsetti.

Açılış konuşmalarının ardından Geleceğe Dört Nala Projesi kapsamında 6 ay boyunca 30 engelli çocuğun tedavisinde kullanılacak olan atlar sahneye getirildi. Engelli çocuklar binicilik kıyafetlerini giydi ve atlarla proje kapsamında ilk defa tanıştı.