HABERLER
01-01-2010 23:59

PROJE FAALİYETLERİ ANLATILDI

PROJE FAALİYETLERİ ANLATILDI

Düzce Belediyesi ve Denizatı Kadın Dayanışma Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen "Kadına Yönelik Şiddet Hakkında Dayanışma ve Farkındalık Artırma Projesi"nin kapanış toplantısı yapıldı. Dernek üyeleri ve kadın kanaat önderleri toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

Düzce Belediyesi ve Denizatı Kadın Dayanışma Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen "Kadına Yönelik Şiddet Hakkında Dayanışma ve Farkındalık Artırma Projesi"nin kapanış toplantısı yapıldı. Dernek üyeleri ve kadın kanaat önderleri toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

Düzce Belediyesi ile Denizatı Kadın Dayanışma Derneği iş birliğinde AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen "Kadına Yönelik Şiddet Hakkında Dayanışma ve Farkındalık Artırma Projesi" için kapanış toplantısı düzenlendi.

Projenin yaptığı faaliyetlere ilişkin raporların sunulduğu toplantıda, Denizatı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Vahide Aksan, proje kapsamında kadınların sosyal hayata daha fazla kazandırılması adına gerçekleştirilen çalışmalara dikkat çekti.

Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Caymaz ise Düzce Belediyesi´nin kadına şiddet konusuna verdiği öneme vurgu yaparak proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

Caymaz, " Bugün Türkiye´nin en önemli sorunlarından biri için bir aradayız. Kadına şiddet, ülkemizin gündeminde yer alan ve çözüm aranan bir konu haline geldi. Hükümetimiz her geçen gün kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışıyor. Düzce Belediyesi olarak kadına şiddet konusu bizim de önceliklerimiz arasında yer arıyor.  Sosyal Belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğumuz hizmetlerde kadına şiddet konusuna büyük önem veriyoruz. Deniz Atı Dayanışma Derneğiyle iş birliğinde hayata geçirdiğimiz "Kadına Yönelik Şiddet Hakkında Dayanışma ve Farkındalık Arttırma" Projesinde de kadına uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddete karşı önlem almayı hedefledik. Yaklaşık bir yıldır sürdürdüğümüz proje kapsamında, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Keleş´in bir önceki döneminde hizmete açtığı Kadın Sığınma Evi´nde çalışan personelimize yönelik eğitim seminerleri düzenledik. Proje hedeflerimiz arasında da yer aldığı gibi Düzce Kadın Sığınma Evi ile diğer kadın sığınma evleri arasında koordinasyonu güçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptık. Kadın Sığınma Evinde görev yapan personelimiz, Bursa´ya giderek oradaki Kadın Sığınma Evlerini ziyaret ettiler. Proje kapsamında Kadın Sığınma Evinde yaşayan hanım kardeşlerimiz için hobi kursları düzenledik. Umarım, bugün kapanış toplantısını gerçekleştirdiğimiz bu önemli proje de amacına ulaşmıştır. Kadınlarımızın değerini ifade etme noktasında başarılı olmuştur. Ben, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Keleş başta olmak üzere Deniz Atı Kadın Dayanışma Derneği´ne, Vahide Hanım´a ve projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.