18-11-2019 23:59

VİZYON KONFERANSLARININ KONUĞU HÜSNÜ ÖZYEĞİN

Özyeğin, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ünlü iş adamı Hüsnü Özyeğin Düzce Belediyesi Türkiye Vizyon Konferanslarının konuğu olacak.

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Vizyon Konferansları birbirinden önemli isimleri Düzcelilerle buluşturmaya devam ediyor. 65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün bizzat takip ettiği ve büyük önem verdiği konferansların 22 Kasım Cuma günü yapılacak oturumunda konuşmacı konuğu Finansbank'ın kurucusu, Özyeğin, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ünlü iş adamı Hüsnü Özyeğin olacak. Türk iş adamı ve İnşaat Mühendisi olarak bilinen Özyeğin'nin konferansta ticaret hayatında yaptığı çalışmalar ve girişimcilik konularında edindiği tecrübelerini Düzcelilerle paylaşması bekleniyor. 22 Kasım Cuma günü Kültür Merkezinde ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0(380) 523 43 22 numaralı hattan ulaşarak bilgi alabilir.

Hüsnü Özyeğin Kimdir?

1944 yılında İzmir'de doğdu. Babası doktor, annesi ise ev hanımıydı. Küçük yaşlarda Kemeraltı'nda, dedesinin iş yerinde çığırtkanlık yaparak iş hayatına atıldı. İstanbul Robert Koleji'nde okudu. 1967 senesinde ABD?de Oregon Eyalet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü'nü bitirdi.

1969 yılında Harvard İşletme Fakültesi'nden İşletme Yüksek Lisans derecesini almaya hak kazandı. Eğitimini bitirdikten sonra Amerika'da üç sene çalışıp Türkiye'ye geri döndü.

Türkiye'ye döndükten sonra liseden arkadaşı Mehmet Emin Karamehmet'ten gelen iş teklifini değerlendirdi. Önce Pamukbank'ın yönetim kurulu üyeliği ve genel müdürlüğünü yaptı. Daha sonra Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlüğüne geçti.

Özyeğin, 26 Ekim 1987'de kendi bankası olan Finansbank?ı kurdu. 1994 yılında Moskova?da Finans Bank şubesini açtı. 2006 yılı Ağustos ayında Yunanistan?ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) ile yapmış olduğu anlaşma ile Finansbank'ı sattı.

1994 yılında 10 milyon dolar sermaye ile Hollanda Amsterdam merkezli Credit Europe Bank'ı kurdu. 1989 yılından bu yana Fiba Holding A.Ş. kurucu ve yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. Fiba Şirketler Grubu bünyesinde 30'dan fazla şirketi bulunan Özyeğin, 1996 senesinde 27 milyon dolara satın aldığı Gima ve Endi?yi 2005 yılında Sabancı Holding?in %40 ortak olduğu Carrefoursa?ya 120 milyon dolara sattı.

2009 yılında Forbes'in Türkiye'de ''En zengin 100 Türk'' listesinde 2.9 milyar dolarlık servetiyle 1. sıraya yükselmiştir. 2010 senesinde Türkiye'de 3 milyar dolarlık servetiyle 1. sıradaki yerini korumuştur. 2013 senesinde 3,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 3. kişisi olmuştur.

Özyeğin, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, "Özyeğin Üniversitesi" Mütevelli Heyeti Başkanı, His Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Harvard İşletme Fakültesi Dekan Danışma Kurulu Üyesi ve 2011 yılında verilen Harvard İşletme Fakültesi Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nün sahibi olarak çok sayıda toplumsal faaliyette yer almaktadır.

Hüsnü Özyeğin  Ayşen Özyeğin ile evli ve iki çocuk babasıdır.