HABERLER
01-01-2010 23:59

GELECEĞE DÖRT NALA PROJESİNDE SONA GELİNDİ

GELECEĞE DÖRT NALA PROJESİNDE SONA GELİNDİ

Düzce Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi işbirliğinde hayata geçirilen Geleceğe Dört Nala Projesi 29 Temmuz Çarşamba günü düzenlenecek kapanış toplantısıyla sona eriyor.

Düzce Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi işbirliğinde hayata geçirilen Geleceğe Dört Nala Projesi 29 Temmuz Çarşamba günü düzenlenecek kapanış toplantısıyla sona eriyor.

Düzce Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi işbirliğinde hayata geçirilerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hibe almaya hak kazanan Geleceğe Dört Nala Projesi,  6 ay boyunca gerçekleştirilen eğitimin ardından 29 Temmuz Çarşamba günü düzenlenecek kapanış toplantısıyla sona eriyor.

Düzce Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi ortaklığında hazırlanan proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 110 Bin 370 Türk Lirası hibe almaya hak kazanmıştı.

Ardından proje, Düzce Rehberlik Araştırma Merkezine bağlı özel eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerle başladı. Proje kapsamında 30 engelli öğrenci, Binef At Çiftliği´nde hipoterapi yöntemiyle at binme eğitimi aldı.

At biniciliğinin engelli çocukların fiziksel ve zihinsel rehabilitasyonlarına olan olumlu etkilerinden yola çıkarak gerçekleştirilen proje sonunda Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi, projenin engelli çocuklara olan faydalarından bahsetti.

Çelebi, "Düzce Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneği işbirliğinde hayata geçirdiğimiz projemiz öncellikle engelli çocuklarımızın özgüvenlerinin gelişmesine katkı sağladı. Bambaşka bir faaliyetin içerisinde düzenli olarak yer olan çocuklar, her şeyden önce bir başka canlıyla, eğitimde kullanılan özel atlarla da dostluk kurdular, arkadaş oldular. Bu proje engelli evlatlarımızın fiziksel kabiliyetlerini arttırmakla birlikte onların gözlerindeki mutluluk ışığını da kuvvetlendirdi." dedi.

Geleceğe Dört Nala Projesi´nin kapanış toplantısı 29 Temmuz Çarşamba günü saat 13:00´te Binef At Çiftliği´nde gerçekleşecek. Kapanış toplantısında projenin engelli çocuklar üzerindeki etki ve sonuçları anlatılacak. Ayrıca eğitim gören engelli çocukların fotoğraflarının yer aldığı sergide, çocukların eğitim hakkındaki düşüncelerinin yer aldığı yazılar da paylaşılacak.