HABERLER
01-01-2010 23:59

İNÖNÜ PARKI NE OLACAK

İNÖNÜ PARKI NE OLACAK

İnönü Parkı panayır gibi

Diğerleri tamam da, ya şu İnönü parkı?

 

 

AZMİMİLLİ Mahallesinde uzun süre atıl kaldıktan sonra Belediye Başkanımız Mehmet Keleş´in son aylarda atağa kalkması ve ardı ardına projeleri hayata geçirmesinin ardından Küçüksu Parkı da şehrimize yakışır, enfes bir park haline geliyor.

Bir yandan da proje üzerinden de belli olan eski Düzce Lisesi arsasında da şehrimize yakışır bir park yapılmakta olması şehrimiz halkını mutlu etmektedir.

Celalattin Özdal Parkı da ona keza çok güzel bir proje ve tam karşısına çok güzel bir saat kulesi koyularak hayata geçti. Hayalimden birinin gerçekleşmesi ise beni çok mutlu etmekte olduğu gibi vatandaşların da beğenisini kazandı. 

 

DÜZCE PANAYIRI GİBİ

Ancak, uzun zamandır bana ulaşan mesaj ve yolda- izde gördüğümüz hemşerilerimizin birçoğu, İnönü Parkının halinin içler olduğunu iddia edip, parkın park olmaktan çıktığını ve adeta eski Düzce Panayırlarına döndüğüne işaret ettiler. Bir tek sigara halkacıları yok. Her yer ticari hale gelmiş diyenlerin sayısı az değil İnönü Parkı için. Arka kısmı, trafonun olduğu yerler çöpten geçilmiyor diye şikayetlerin de arkası kesilmiyor. Bir karış yeşil alan kalmamış. Kum- çakıl dökülmüş ve çay bahçesi yapılmış yerler var da sade vatandaş için bir tane oturma bankı yok diyenleri de sayarsak artık İnönü Parkının kurtarılması lazım.

 

PARK PROJESİ BİR AN ÖNCE OLSUN

Belediye Başkanımız Mehmet Keleş´in şehrin çevresi ve merkezi ile birlikte vatandaşların daha doğal, daha temiz, daha yeşil bir kentte yaşamalarını sağlamak için yeni bir projeye daha imza atacağına dair haberlere yer vermiştik. Böylece, şehir çevresindeki Melensu Park Projesinin yanı sıra bu kez de şehir merkezinde Avni Akyol ve İnönü Parkını da içine alan kapsamlı bir proje hazırlanıp bu ´Park Kuşağı´ projesi ile Düzce´de şehir kimliğine uygun yaşam alanları oluşturulacağı ifade edildi.

 

KAZIK FİYATLI YERLER DEĞİL, NEFES ALACAK YERLER

Park kuşağı projesi bir an önce hayata geçsin yani. Böylece parası olanın keyif sürdüğü, bir küçük şişe suyun bir lira, bir çayın 1.5 lira, tuvaletin de bir lira olduğu bu iki park ve park gazinosunun yan tarafında bulunan gece kondu modeli kafeteryaların yerine güzel bir yeşil alan koyulsun isteniyor.

Biz daima halkın yanında olan basın mensupları da artık bu tür tamamıyla ticari, cıvığı çıkmış parkları, gecekondu gibi iğreti yerlerin kaldırılıp geniş- geniş yeşil ve bol ağaçları olan, otantik eserlerin bulunduğu, şehre yakışır hale gelmesi adına Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Keleş´e destek veriyoruz.

 

VATANDAŞ DA BİZ DE BAŞKANIN YANINDAYIZ

"Düzce Panayırı gibi değil, sakin ve yeşil şehir istememiz gayet normal. Nedir bu hal yahu?" diyor bir vatandaş. Belediye Başkanın bu konuda arkasında olduklarını ifade eden sade vatandaş, bizleri ticari alanlara zorlamasınlar. Nefes almak istiyoruz. Parklar park olmaktan çıkmış. Adeta sadece para kazanmak için her yanı bina, lunapark olmuş yerleri istemiyoruz. Başkanımız artık bu tür yerleri kökünden değiştirip bize geri versin diye bizim aracılığımızla mesaj yollamayı da ihmal etmiyorlar.

Kısacası; biz Düzcelier projeler devam etsin. Ticari değil, panayır yeri değil, nefes almak, sakin bir yaşam sürmek istiyoruz. Biz de Mehmet Keleş´i bu dev projeleri için kutluyor ve devamını dileyip yanındayız diyoruz.

 

Harun Can Şerbetçi ( Düzce Postası/13 Ağustos 2015)