COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ TANITILIYOR
Düzce’nin de içinde bulunduğu ‘Coğrafi Bilgi Sistemi’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde ilgili tüm kamu kurumlarının ve STK’ların katılımlarıyla Ankara ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde “Coğrafi Bilgi Teknolojileri ile Akıllı Kentlere Doğru” teması ile kutlanacak.Düzce’nin de içinde bulunduğu ‘Coğrafi Bilgi Sistemi’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde ilgili tüm kamu kurumlarının ve STK’ların katılımlarıyla Ankara ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde “Coğrafi Bilgi Teknolojileri ile Akıllı Kentlere Doğru” teması ile kutlanacak.
İki gün sürecek olan etkinlikte Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri” ve “Ulusal Kent Bilgi Sistem Standartları”nın Türkiye’de hayata geçirilmesi amacıyla 20/03/2015 tarihli Resmi gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkındaki Yönetmelik” hükümlerinin tüm paydaşlarca daha iyi anlaşılabilmesi ve uygulamalara aktarılabilmesi de tüm yönleriyle ele alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bulut teknolojilerini kullanarak kurdurulan, yerel yönetimler için bir yatırım projesi olmakla beraber aynı zamanda bir tasarruf projesi olma niteliği taşıyan "Bulut Kent Bilgi Sistemi"nin açılış ve imza töreni, 21 Ekim Çarşamba günü İstanbul Grand Cevahir Otel'de Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de katılımıyla gerçekleşmişti.
BULUT KENT BİLGİ SİSTEMİ
Tüm yatırım giderleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanan, Elazığ, Ardahan ve Kayseri Talas Belediyeleri ile Kırşehir'in tamamında pilot çalışması yapılan Bulut Kent Bilgi Sistemi, Aksaray, Amasya, Bayburt, Çankırı, Çorum, Bolu, Düzce, Erzincan, Kütahya, Sivas ve Yozgat Belediyeleri ile Malatya'nın Battalgazi ve Yeşilyurt, Samsun'un Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy Belediyeleri'nde de yaygınlaştırılması hedefleniyor. Düzce'de de uygulanacak olan "Bulut Kent Bilgi Sistemi" ile vatandaş için daha nitelikli ve hızlı hizmet döneminin kapıları açılıyor. Bulut Kent Bilgi Sistemi kapsamında öncelikle saha çalışması ve arşiv sayısallaştırması karar destek sistemi kurulacak. Bina, ruhsat, mekansal plan, altyapı ve diğer ilgili veriler sistemde yönetilecek şekilde ücretsiz olarak toplanacak ve bütünleştirilecek. Yapılacak bu çalışmalar kapsamında yerel yönetimler tarafından vatandaşa sunulan hizmetin kalitesi ve hızı artacak. Yerel yönetimlerin iş süreçleri iyileştirilecek. Milli kaynaklarla geliştirilen yazılım, lisans maliyetlerini ortadan kaldıracak. Tekrarlı veya atıl donanım alımlarının önüne geçilecek. Bilişim personeli maliyetleri asgariye indirilecek. Gelir takibi ve tahsili kolaylaştırılacak, yerel yönetimlerin kaynakları arttırılacak. Bulut Kent Bilgi Sistemi'nin ülke genelinde yaygınlaştırılmasıyla yıllık 400 milyon TL tasarruf sağlanması hedefleniyor.