HABERLER
10-12-2015 23:59

KARLA MÜCADELE İÇİN KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

KARLA MÜCADELE İÇİN KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Kış mevsiminde kar yağışına karşı belediye tarafından kriz masası oluşturuldu. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, olumsuz kış şartlarına karşı belediyenin tüm tedbirleri aldığını ve ilgili birimlerin teyakkuzda olacağını ifade etti.

Kış mevsiminde kar yağışına karşı belediye tarafından kriz masası oluşturuldu. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, olumsuz kış şartlarına karşı belediyenin tüm tedbirleri aldığını ve ilgili birimlerin teyakkuzda olacağını ifade etti.

Düzce Belediyesi tarafından kış mevsimindeki kar yağışlarına karşı özel bir toplantı yapıldı. Karla mücadele için kriz masasının oluşturulduğu toplantıda tüm tedbirler detayları olarak ele alındı. Karla mücadele için belediyenin tüm birimlerine çalışma planı gönderildiğini kaydeden Başkan Mehmet Keleş, “ Kriz masası kışın oluşabilecek her türlü olumsuz şartlar için programını belirledi. Herbir detay enine boyuna ele alındı. İlgili birimlere çalışma takvimi gönderildi. Kış mevsimi boyunca hiçbir mağduriyet yaşanmayacak’ dedi. Başkan Mehmet Keleş, karla mücadele için alınan tedbirler konusunda şu bilgileri verdi “ Öncelikle sahadaki ekiplerin sorumluluğu Zabıta müdürlüğümüzde olacak. Hangi aracın nereye gideceğini belirleyecekler. Karla mücadele için solüsyon kullanılacak. Yeypaş, İntaş, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü kaldırım küreme ekibi oluşturacaklar ve kar yağarken buzlanmasın diye özellik şehir içinde kaldırımlarımız temizlenecek. Bunun için 143 kişi aktif olarak görev yapacak. 30 kişilik ekip de dönüşümlü olarak çalışacak” dedi. Başkan Keleş sahada olacak iş makineleri konusunda da bilgileri verdi “ 9 adet CSP var 6 tanesi kar bıçaklı yine 4 adet CPS kar aparatları ile çalışacak. Buna ilaveten Yeypaş ve İntaşa kiralık olarak aldığımız iş makineleri var. Daha önceden belediyemize kazandırdığımız bir Unimog var. Kar bıçağı ve tuzlama vazifesi de gören çok amaçlı bir aracımız var. 4 adet greyderimiz yine kar küreme konusunda bize yardımcı olacak.  9 adet kamyonumuz var 3 tanesi kar bıçaklıdır. Kamyonlarımızla tuzlama işini gerçekleştireceğiz’ Belediye Başkanı Mehmet Keleş mücadele kapsamında muhtarlarla da işbirliği yapılacağını belirtti. Belediye tarafından oluşturulan kriz masası şu birimlerden oluşuyor: Belediye Başkan Yardımcılığı ( Şemsettin Yenersoy, Murat Caymaz), Fen İşleri Müdürlüğü ( Kenan Güreşçioğlu), Temizlik İşleri Müdürlüğü ( İlyas Danış), Ulaştırma Müdürlüğü ( Murat Gülmez), Destek Hizmetleri Müdürlüğü ( İbrahim Özer), Zabıta Müdürlüğü ( Muhsin Demirtaş), Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ( Ferit Girgin), Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ( Nurullah Şahin), İtfaiye Müdürlüğü ( Mehmet Caner Polat)