15-12-2015 23:59

SEMPOZYUM KİTABI HAZIRLANIYOR

Uluslararası Düzce Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumunun ardından belediye tarafından kitap hazırlanıyor

Hafta sonunda Pelemir otelde yapılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslar arası Düzce Tarih, Sanat ve Kültür Sempozyumu’nda ele alınan konulara ilişkin tebliğ ve bildiriler Düzce Belediyesi tarafından kitap haline dönüştürülüyor. Sempozyumun amacına ulaştığını belirten Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, başta yabancı akademisyenler olmak üzere sempozyuma katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

2’inci Uluslar arası Düzce Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumunun tamamlanması ile birlikte, sempozyumda görüş belirten akademisyen ve konuşmacıların tebliğlerinin yer alacağı kitap hazırlıklarına başlandı. Sempozyumun genel bir değerlendirmesini yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş şu görüşlere yer verdi “ Sempozyum için ortaya koyduğumuz bir amacımız ve hedefimiz vardı. Amacımız; Düzce’nin tarihsel, kültür ve sanat değerlerinin, potansiyellerinin akademik bir veriye dönüştürülmesi ve bunun kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Türkiye’de sanat merkezi bir il statüsünde anılmak, tanınmak istiyoruz. Sempozyum bunun en güzel ortamıdır. Bu açıdan iki gün süren sempozyumun amacına ulaştığını söyleyebilirim. Sayın Valimiz Ali Fidan, Rektörümüz Profesör Doktor Nigar Demircan Çakar’ın içinde bulunduğu Onur Kuruluna teşekkür ederim. Bilim Kurulumuz ve Düzenleme Kurulumuz ile Sekretaryamız sempozyum için büyük çaba gösterdiler; bu kurullarda yer alan herkese teşekkür ederim. Ortak akılla, ortak girişimle bu işi başardık. Sonuçlarına ilişkin kitabımız da yakında çıkacak.”