HABERLER
20-01-2016 23:59

VALİ: EVDE BAKIM ŞEFKAT İŞİDİR

VALİ: EVDE BAKIM ŞEFKAT İŞİDİR

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu’nda konuşan Düzce Valisi Ali Fidan evde sağlık hizmetlerinin giderek yaygınlaştığına değindi. Evde sağlık hizmetlerinin 2011 yılında başladığına dikkat çeken Vali Fidan ‘ Bu hizmetler birazda kamu hizmetinin ötesinde şefkat merhamet ilgi ve alaka insana değer vermeyi gerektiren hizmetlerdir’ dedi.

Düzce Valisi Ali Fidan Pelemir salonda yapılan sempozyumdaki konuşmasında 2011 tarihinde Düzce’de başlatılan ‘Evde Sağlık Hizmeti’ hakkındaki görüşlerini açıkladı. Vali Fidan bu konuda şunları söyledi “ Evde sağlık hizmetleri 2011 yılında başladı. İlimiz pilot il durumundadır. Bu alanda da yeni yeni sonuçlarını almaya başlıyoruz.’ Düzce Belediyesi’nin, sistemde önemli bir görev üstlendiğine değinin Vali Fidan bu konuda da özetle şu görüşlere yer verdi “ Belediyemiz bakımın yanı sıra teknik hizmetleri yerine getirecek. Hastanın, yaşlı ve engelli kişinin kişisel bakımının yanı sıra evinin, çevresinin temizliği, bir takım ihtiyaçların giderilmesi anlamında bu hizmetleri yürütecek.

Sempozyumda daha sonra oturumlara geçildi. Birinci oturumda, Sadefe yönetim kurulu başkanı Op. Dr. Orhan Koç, Düzce Sağlık Müdürü Mahir Arslan, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zeki Yıldırım, Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ayşegül Nar konuşma yaptılar. Oturum Başkanlığını da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Kanuni Keklik yaptı.