HABERLER
18-02-2016 23:59

DARICI MUHTARI GERÇEKLERİ SAPTIRIYOR

DARICI MUHTARI GERÇEKLERİ SAPTIRIYOR

Darıcı muhtarı için kamuoyuna açıklama yapıldı

Bir süre önce Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yasal işlemler çerçevesinde ‘Darıcı Köyü Sosyal Tesisleri’nin’ kapatılması sonrasında kamuoyuna açıklamalarda bulunan Darıcı mahalle muhtarı Mehmet Durgut’un gerçekleri saptırdığı ifade edildi.

Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından bu konuda yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Düzce Kamuoyuna,

Bir süreden beri kimi yerel basın organlarında Darıcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Durgut’un Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği lokali ve muhtarlık odasının da içinde bulunduğu sosyal tesis ruhsatının “baskılarla” iptal edildiği iddiasına ilişkin gerçek dışı beyanları yer almaktadır.

Köy halkına ait kamu malı olan, Darıcı Köyü Sosyal Tesisleri'ni hukuka aykırı olarak işgal ederek ticarethaneye çevrilip haksız kazanç elde eden Darıcı mahalle muhtarı Mehmet Durgut, sözleşmesinin ve lokal işletmeciliği ruhsatının iptal edileceğinin anlaşılması sonrası usulsüz olarak elde ettiği kazancın elden gideceğini anlayınca,  Düzce Valimiz Sayın Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanımız Mehmet Keleş hakkında yalan yanlış gerçek dışı beyanlarda bulunmakta, kamuoyuna bilerek yanlış bilgilendirme yapmaktadır.

Bütün yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla Düzceli hemşehrilerimizin doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklama zorunlu hale gelmiştir.

Yaşanan olayın özeti kısaca şudur:

“Düzce İli Darıcı Köyü İhtiyar heyetinin aldığı 05/05/2007 tarih ve 79-37 sayılı kararla Darıcı Köyü 4 pafta 368 parsel üzerine köy konağı yapımına başlanmış, 1. Kat inşaatının 70.000,00.-  (Yetmişbin) TL borcu bulunması gerekçesiyle gerek borcun ödenmesi ve gerekse 2. katın yapılması ile birlikte yaklaşık 150.000,00.- (Yüzellibin) TL’ye ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle Köy Konağını yıllık kira bedeli 5.000,00.- (Beşbin) TL bedel üzerinden Muhtarlık tarafından 39 yıllığına o dönem başkanlığını Mehmet DURGUT’un yaptığı Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'ne kiralanmıştır.

Söz konusu taşınmaz Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından ise işletmeci olarak yıllığı 4.000.00 (Dörtbin) TL üzerinden işletmeci olarak Muhtar Mehmet DURGUT’a kiralanmıştır.

Öncelikli olarak; açıklamadan da anlaşılacağı üzere, Darıcı Köyü halkının emekleri ile yapılmış olan Darıcı Köyü Konağının;

  • Köy muhtarı Mehmet DURGUT tarafından kiraya verildiği,
  • Kiralayan kişinin Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği başkanı Mehmet DURGUT olduğu,
  • Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği başkanı Mehmet DURGUT tarafından da işletmeci olarak Mehmet DURGUT’a kiralandığı,

Görülmekte olup, Darıcı Köyü halkının emekleri ile yapılan taşınmazın nasıl değerlendirildiğinin bilinmesi gerekmektedir.

 

MUHTAR MEHMET DURGUT BİNAYI HUKUKA AYKIRI OLARAK KİRALADI

Köy Tüzel Kişiliği ile dernek arasında yapılan kira sözleşmesinin 6. maddesinde “Taşınmazın üzerindeki binayla birlikte kiralayan kiracı (Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği) ikinci, üçüncü kişilere devrini yapamaz.” hükmü yer almasına rağmen,  Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından muhtarlığa yapılan yıllık 5.000 (Beşbin) TL ödemeye karşılık 17/05/2011 tarih ve 6 nolu karar ile, Mehmet Durgut'a yıllık kirası 1.000 (Bin)TL eksikle 4.000,00.- TL  ( Dörtbin) gibi daha ucuz bir fiyata 15 yıl süre ile kiralandı. Ayrıca Mehmet Durgut ile Darıcı Köyü Kalkındırma Ve Güzelleştirme Derneği geriye dönük olarak (Usulsüz) 01/01/2011 tarihinden geçerli olmak üzere kira kontratı imzalandı.

MUHTAR DEĞİL TÜCCAR ZİHNİYETİ

Hukuka aykırı ve usulsüz bir şekilde tabir caizse binayı “işgal eden” Muhtar Mehmet Durgut kiraladığı taşınmazı köy konağı ve düğün salonu haline getirerek, yıllarca işletti ve haksız kazanç sağladı. Düzce Belediye Encümeninin, 19/07/2011 tarih ve 772 sayılı kararı ile Derneğin, Köy Konağındaki kiracılık ilişkisinin sona erdirilerek sözleşmesinin feshine, Köy Konağının Düzce Belediye Başkanlığına teslim edilmesine dair karar alınca etekleri tutuşan ve yıllarca elde ettiği rantın gideceğini anlayan Muhtar Mehmet Durgut, taşınmazı elinden bırakmamak için, her türlü usulsüz yollara başvurmaya başladı.

İŞİNE GELİNCE KENDİSİNİN, GELMEYİNCE DERNEĞİN

Öyle ki Muhtar Mehmet Durgut, Düzce Belediye Başkanlığı'na verdiği dilekçede “  söz konusu bina ve müştemilatının Sosyal Tesis olarak işletme üst kullanım hakkının kendisine ait olduğunu, bu binanın öncelikle iskanının verilmesini, daha sonra da buna bağlı olarak iskandan sonra işletme ruhsatının verilmesini istemesine rağmen, zabıta ekiplerinin tahliye için gelmeleri üzerine   “ binayı dernek yaptığı için kullanım hakkı derneğindir. Düne kadar ruhsat vardı.  Belediye buraya el koymak için rica minnet ruhsatını dün itibariyle iptal etti. Şimdi de derneğe ait binayı tahliye etmek istiyor ”diyerek, gerçekleri saptırdı ve açıkça yalan söyledi.

DÜZCE VALİLİĞİ MUHTARI YALANLADI

Darıcı Muhtarı Mehmet Durgut'un derneğin ruhsatının iptal edildiği şeklindeki iddialarına karşılık Düzce Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü yaptığı açıklamada “Derneğin başvurusu üzerine 2015 yılında Düzce Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından binanın bağımsız bir bölümünde lokal açma ve işletme izni verildiği kaydedildi. Düzce Belediyesi’nin de kiracı Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği’nin kira sözleşmesinin 6.maddesine aykırı davranarak söz konusu binayı üçüncü şahsa kiraya vermesi gerekçesiyle, Dernek ile olan kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği bildirildi.”

KENDİ ÇIKARI İÇİN HERKESİ KULLANDI

Köy Konağından elde ettiği geliri kaybetmek istemeyen Muhtar Mehmet Durgut, oynadığı çirkin oyunlara köylüleri de alet ederek Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş hakkında, bir köy muhtarına yakışmayacak şekilde haksız, mesnetsiz iddialarda bulundu.

Muhtar Mehmet Durgut,  “Biz burayı tüzel kişiliğe bağlı iken derneğimiz ve muhtarlığımız köyümüze hizmet etmek amaçlı köy konağı olarak inşa ettik. Halkımızdan gelen istek üzerine halkımızın sosyal aktivitelerinde, halkımızın mevlitlerini, düğün ve derneklerini yapmak adına sosyal tesise çevirdik. Buradan aldığımız paralarla türbemiz adına anma programı yapıyor; üniversite öğrencilerimize burs veriyorduk. Binayı biz yaptık” diyerek algı operasyonu yaptı.

ÇİRKİN EMELLERİNE MUHTARLIK MAKAMINI ALET ETTİ

Açtığı tüm davaları kaybeden ve mühür bozma suçundan hakkında Mahkeme'ce ceza verilen Darıcı Muhtarı Mehmet Durgut başka çare bulamayınca, çirkin emellerine muhtarlık makamını da alet etti. Mühürlenen tesisin tabelasının altına  “Muhtarlık Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından mühürlenmiş olup, bugünden itibaren hizmetimizi halkımıza sokakta vereceğiz”  ibareleri yazı yapıştıran Muhtar Mehmet Durgut, sokağa koyduğu masa ve sandalye ile mahalle sakinlerine hizmet verme algısı oluşturarak muhtarlık makamını, köy tüzel kişiliğini kamuoyunda aşağılamaktan geri durmadı.

GÖZÜNÜ HIRS BÜRÜMÜŞ

Gözünü para hırsı bürüyen Darıcı Muhtarı Mehmet Durgut; her iki başkanlık döneminde muhtarlara hizmette kusur etmeyen, ilk icraatlarından biri de muhtarlara yeni hizmet binaları kazandırmak olan, hatta sırf muhtarlara en mükemmel hizmeti vermek için belediye bünyesinde “Muhtarlar Müdürlüğü” kurulmasını sağlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e karşı “Keleş'in suyu ısındı” şeklinde hakaret ederek kendi seviyesini göstermiş oldu.

KANUNİ HAKLARIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ

Darıcı Köy Tüzel Kişiliği'ni, Darıcı Köyü Güzelleştirme Derneği'ni ve Köy Muhtarlığı Makamını kullanarak halkın malını hukuka aykırı ve usulsüz bir şekilde işgal eden, kamu malından kendine şahsi çıkar sağlayan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemekte sakınca görmeyen, muhtarlık mesleğini ticarethaneye çevirmekten geri durmayan, haksız yere elde ettiği rantın elinden gideceğini anlayınca gözünü hırs bürüyerek akla hayale gelmeyen çirkin oyunlara başvuran, bu uğurda TC Devletinin Düzce Valisi Ali Fidan ve halkın oylarıyla seçilmiş Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e çirkin yakıştırmalarda bulunan Darıcı Muhtarı Mehmet Durgut hakkında bütün kanuni haklarımız sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Saygılarımızla.