HABERLER
29-02-2016 23:59

TAKSİLER RUHSATLI HALE GETİRİLİYOR

TAKSİLER RUHSATLI HALE GETİRİLİYOR

Düzce Belediyesi tarafından merkezde faaliyet gösteren taksi yazıhanelerindeki ticari taksilerin ruhsatlı olması ve taksi yazıhanelerine bağlanmalarına yönelik çalışma başlatıldı.

Düzce Belediyesi tarafından merkezde faaliyet gösteren taksi yazıhanelerindeki ticari taksilerin ruhsatlı olması ve taksi yazıhanelerine bağlanmalarına yönelik çalışma başlatıldı. Bu konuda yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“İlimiz trafik koordinasyonu ve toplu taşımacılık esasları dahilinde ulaşımın düzen içersinde ve güvenli yapılabilmesi, hizmetin tüm noktalara sürekli götürülebilmesi, hizmet standartların belirlenmesi ve geliştirilmesi maksadıyla ilgili birimlerimizce yerinde yapılan incelemeler neticesinde Taksi Yazıhaneleri ve bu yazıhanelerde çalışan ticari taksiler tespit edilmiştir.

Bilindiği üzere; taksi yazıhanelerinde çalışacak taksi işletmecileri ve şoförlerin, taksi sayıların belirlenmesi ve izin verilmesi; Belediye Encümeninin yetki ve sorumluluğundadır. Ancak yapılan incelemelerde bugüne kadar; hiçbir taksi işletmecisinin çalışma ruhsatının olmadığı gibi taksi yazıhanelerinde çalışmak için gereken iznin de alınmadığı anlaşılmıştır.

Diğer taraftan; kentimizin gelişmesi ve buna bağlı olarak merkezden uzak yerleşim alanlarının çoğalması, Konuralp ve birçok merkeze bağlı köyün mahalle olması ayrıca bazı plakaların trafikten çekildiği tespit edilmesi sebebiyle, 2015/317 sayı meclis kararı ile Belediyemiz sorumluluğundaki (T) plaka sayısı 287’den 350’ye çıkarılmıştır.

Belediyemiz yönetmenliği gereği toplam 350 ticari taksinin; her birinin bir yazıhane bünyesinde yer alması dikkate alınarak, “10 Yıl Süreli (T) Plaka Ticari Taksi Çalışma Hakkı” dağıtım şartnamesi hazırlanmış öncelikli hakkın mevcut çalışan araçlara verilmesi, akabinde yapılacak ihaleler ile yazıhane bünyesinde olmayan ( T) Plakalı ticari araç kalmaması planlanmıştır.”

Açıklamada, ticari taksi işletmecilerinin  “10 Yıl Süreli (T) Plaka Ticari Taksi Çalışma Hakkı” almak üzere 18 Mart 2016 Cuma mesai bitimine kadar Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerektiği bildirildi.