HABERLER
02-03-2016 23:59

BETON SANTRALİ İLE ÜRETİM ARTACAK

BETON SANTRALİ İLE ÜRETİM ARTACAK

Düzce Belediyesinin Akçakoca yolu üzerinde bulunan şantiyesinde beton üretimi ile asfalt üretimine ağırlık veriliyor

Düzce Belediyesinin Akçakoca yolu üzerinde bulunan şantiyesinde  beton üretimi ile asfalt üretimine ağırlık veriliyor. Törenle açılışı yapılan beton santrali iki ayrı santral olarak hizmet verecek. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şantiyeyi belediyenin lojistik merkezi olarak nitelendirdi.

BETON SANTRALİ

Başkan Mehmet Keleş, santralinin açılışı sırasında yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi “ Alt ve üst yapıya ilişkin tüm malzemelerimizi burada üretiyoruz.  Beton santrali olarak iki ayrı santral inşa edilmiştir. Bu santrallerin saatlik kapasitesi 60 metreküptür. Beton santralinin bir tanesi günde 600-700 metrekare kilit parke üretimi yapan otomatik kilit parke tesisini beslemektedir. İkinci beton santrali, bazalt agrega ile beton üretmeye yönelik olarak dizayn edilmiştir. Bu da 60 metreküp/saat kapasitedir. İki santral istenildiğinde, kilit parke üretimi yapılmadığında saatte 120 metreküp beton üretebilme kabiliyetine sahiptir.  Beton santralinde 3 bunker bazalt beton üretimi için; diğer 4 bunker ise normal beton üretimi için dizayn edilmiştir.  İstenildiğinde gün içinde iki ayrı üretimi, zaman harcanmaksızın değiştirilebilmektedir. Hemen yanındaki asfalt şantiyesi var.  Bu bölümü de en kısa sürede yeniliyoruz. Yakın bir gelecekte 260 ton/saatlik bölgedeki en büyük asfalt şantiyesine kavuşacak. Yine bu alan üzerinde bakım onarım atölyelerimiz var. Taş kesme ünitelerimiz var. Türkiye’nin en büyük taş işleme atölyesi düzce belediyesine ait. 12 yıldır Düzce belediyesi doğal taş işliyor” dedi.

ARAPÇİFTLİĞİ PARKI

Başkan Mehmet Keleş Arapçiftliği mahallesindeki park için de şu bilgileri verdi: ‘ Bir şehrin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri, yeşil alanları, parklarının çokluğudur.  Çocuklara, gençlere yönelik yapılan çalışmalar; doğrudan Onların geleceğine yapılan yatırımlardır.  Bu amaçla tüm mahallelerimizde çocuk parkları yapıyoruz. Bu alanlar içinde yeşillendirme, çiçeklendirme yapıyoruz. Dinlenme bölümleri oluşturuyoruz. Çocuk oyun gruplarından, fitness aletlerine kadar sportif aletleri yerleştiriyoruz. Kısaca tüm parklarımızda fonksiyonel alanlar oluşturuyoruz.  Böylelikle çocuklarımız, gençlerimiz kadar, kadın-erkek büyüklerimiz de bu parklarımızdan yararlanabiliyor. Üzerinde bulunduğumuz alan toplam 2 bin 33 metrekaredir.  Çocuk oyun alanı 201 metrekare, Mini futbol sahamız 517 metrekare, Fitness alanımız da 48 metrekaredir.  Diğer parklarımızda olduğu gibi bu alanda da vatandaşlarımız sağlıklı, kaliteli zaman geçireceklerdir.”

HANIMLAR LOKALİ

Başkan Mehmet Keleş kalıcı konutlardaki hanımlar lokali için de şu bilgileri verdi “ Merkezde bulunan lokalimiz hanımlarımız için çok iyi oldu. Biraraya gelebiliyorlar, sohbet edebiliyorlar, ‘çay günlerini’ düzenleyebiliyorlar. Ayrıca, bu lokalimiz birçok toplantıya da ev sahipliği yapıyor. Kalıcı konutlarda da benzer bir mekan için talep geldi. Uygun yer bulduk ve yapımına hemen başladık.  Mini bir lokal oldu, ancak bahçemiz güzel.  Bölgedeki hanımlarımızın rağbet edeceğine inanıyorum.  Ayrıca, ilerleyen zamanlarda ilave tesisler yapacağız. Park düzenlemesi yapılacak,  spor aktiviteleri için donanımlar oluşturulacak.  Böylelikle bu bölgedeki hanımlar lokalinin rağbet göreceğinden, hanımların ilgi göstereceğinden hiç kuşkum yok. Umarım, bayanlarımız burada hoşça vakit geçireceklerdir.”