HABERLER
03-03-2016 23:59

BAŞKAN KATI ATIK GÖRÜŞMESİ İÇİN BAKANLIKTA

BAŞKAN KATI ATIK GÖRÜŞMESİ İÇİN BAKANLIKTA

Başkan Mehmet Keleş bunun için önce Genel Müdürü Mustafa Satılmış ile görüştü.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Hecinler mevkiindeki Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisleri’ndeki, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu için Bakanlıkta görüşmelerde bulunuyor.

Başkan Mehmet Keleş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nde Hecinler Katı Atık ve Depolama Tesisleri’ndeki gelişmeler için değerlendirmelerde bulunuyor. Başkan Mehmet Keleş bunun için önce Genel Müdürü Mustafa Satılmış ile görüştü.

ÇED VE SÜREÇ

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreçtir. Bu süreç, kendi başına bir karar verme süreci değildir;  karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreçtir. Yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini de içine alacak şekilde analizi ve değerlendirilmesidir.  ÇED’in temel görevi, projelerle ve gelişmelerle ilgili karar vericilerin daha bütünsel, yani karara etkiyecek birden fazla faktörü göz önüne alır bir şekilde daha sağlıklı karar vermelerini sağlamak için, onlara projelerden kaynaklanabilecek çevresel etkileri net bir şekilde göstermektir. ÇED,  projelerle ilgili bütün ilgili tarafların bir araya geldiği ve görüş, kaygı ve önerilerini ortaya koyabildikleri  demokratik ve şeffaf bir süreçtir. İlgili taraflar  bu süreç içerisinde ortaya koydukları teknik bilgi ve görüşlerle projenin en optimal şekilde gelişimine katkı sağlarlar.