20-12-2019 23:59

İL AFET MÜDAHALE PLANI TATBİKATI YAPILDI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından tüm Türkiye genelinde belirlenen Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)'ın Düzce için yapılacak tatbikatı AFAD, Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Kaynaşlı Belediyesi İtfaiyesi, polis, jandarma ve ilgili kurumların katılımı ile düzenlendi.

2014 yılında Türkiye Afet Müdahale Planının (TAMP) uygulamaya alınması sonrası, 2016 yılında 8 Bakanlık ve Kızılay'ın katkıları ile 26 adet Yerel Düzey Operasyonel Hizmet planları hazırlanarak Düzce Afet Müdahale Planı (Düzce-TAMP) oluşturuldu.

Her il için ayrı günlerde tatbikat yapılması öngörülen çalışma kapsamında Düzce için 2019 yılı Aralık ayı tatbikat tarihi olarak belirlendi. AFAD, Düzce ile Kaynaşlı İtfaiyesi, polis, jandarma ve ilgili kurumların hazır bulunduğu tatbikatta Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer maddeler ile benzeri diğer teknolojik maddelerin tespiti, teşhisi ve arındırılması tatbikatı yapıldı. Ani kaza sahneleri ve kimyasal sızıntı durumlarının canlandırıldığı tatbikatta konuyla ilgili bütün birimler sorumluluklarını yerine getirerek afet ve kazalara ne kadar hazır olduklarını gösterdiler.