HABERLER
08-03-2016 23:59

BAŞKAN KANAL A PROGRAMINDA

BAŞKAN KANAL A PROGRAMINDA

Düzce belediye Başkanı Mehmet Keleş Belediye Başkanlarının Sorunları ve Belediyecilikle ilgili görüşlerini aktarmak üzere Kanal A programında Volkan Nazlılar’ın canlı yayın konuğu oldu.

Düzce belediye Başkanı Mehmet Keleş Belediye Başkanlarının Sorunları ve Belediyecilikle ilgili görüşlerini aktarmak üzere Kanal A programında Volkan Nazlılar’ın  canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Mehmet Keleş, programda önce Genel Başkanlığını yaptığı Türkiye Belediye Başkanlar Birliği’ne ilişkin hedef ve faaliyetleri dile getirdi. Başkan Mehmet Keleş, programın son bölümünde de, kamuoyunda tartışılan Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisi’ne ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Mehmet Keleş, bu konuda özetle şu görüşlere yer verdi “ Tesislerin bulunduğu yere ilişkin ÇED’in olumlu kararı bulunmaktadır. Açılışını da Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu yapmıştır. İSKİ’nin teknik bir yönetmeliğinden ötürü mahkeme süreci başlatıldı. Sürecin başlangıcı 9 yıl öncesine dayanmıştır. İSKİ, Bakanlık ve yerel otoriter bölgeye ilişkin Çevre Düzeni Planı oluşturdular. Planlamaya ilişkin  anlaşmazlıklar olursa bu genel plana bakılsın diye. Katı atık depolama ihtiyacı ortaya çıktığında bu plana bakıldı ve kurum görüşleriyle ÇED kararı alındı. Bunun altında her kurumun imzası bulunmaktadır. Sonraki dönemlerde İSKİ yönetmeliğe bir madde ekliyor ve bu madde söz konusu alanla ilgili genel planlamayla çelişki oluşturan bir maddedir. Mahkeme de buna istinaden karar alıyor’ dedi.