HABERLER
17-06-2016 23:59

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI BELEDİYE ŞANTİYESİNİ GEZDİ

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI BELEDİYE ŞANTİYESİNİ GEZDİ

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik Düzce Belediyesi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik Düzce Belediyesi’ni ziyaret etti. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Başdanışman Sertçelik’i makamında ağırladı. Düzce Valisi Ali Fidan ve Belediye Başkan Yardımcılarının da bulunduğu makam ziyaretinde Düzce’ye ilişkin genel sorunlar üzerinde duruldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik makam ziyaretinin ardından Düzce belediyesinin Çamköy mahallesinde bulunan şantiyesini gezdi. Başkan Mehmet Keleş inceleme gezisi sırasında Başdanışman Sertçelik’e şantiyedeki üretim ve çalışmalar konusunda bilgi verdi.

PROF.DR. SEYİT SERTÇELİK KİMDİR

Seyit Sertçelik, 15 Kasım 1964'te Bolu Gerede'de doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Zeynep'tir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında, doktorasını Rusya Federasyonu St. Petersburg Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesinde Karşılaştırmalı Dilbilimi alanında tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında araştırma görevlisi, doçent ve profesör olarak görev yaptı. 1991 yılında Özbekistan Cumhuriyeti Fergana Devlet Üniversitesinde misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Çoğunluğu yurt dışında olmak üzere yayımlanmış makaleleri, bildirileri ile 2 kitabı bulunmaktadır. Çok iyi düzeyde Rusça ve İngilizce, iyi düzeyde Azeri, Özbek, Tatar Türkçesi ve Ermenice, orta düzeyde Bulgarca, Makedonca, Sırpça ile Ukrayince bilen Sertçelik, evlidir.