HABERLER
13-07-2016 23:59

KAPALI PAZARYERİ VE BELEDİYE

KAPALI PAZARYERİ VE BELEDİYE

'At binenin, kılıç kuşananın.” Belediye Başkanımız Mehmet Keleş’i gerçekleştireceği bu proje dolayısı ile kutluyorum.

 

 

Kapalı Pazaryerleri Yapılıyor

Düzce belediyesinin kapalı bir pazar yeri yok. YİMPAŞ alış-veriş merkezi bulunduğu yerde yıllardan beri değişen isimlerle hizmet vermeye çalışıyor. Karşıdan bakıldığında iki bina halinde görünüyor fakat tek bina olarak hizmet veriyor. O binalar bundan sonra kapalı pazaryeri olarak hizmet verecek. Yağmur da yağsa, kar da yağsa, çamur da olsa pazaryeri yağmurdan, kardan, çamurdan etkilenmeyecek. Belki kalorifer de yanacak. Vatandaş rahat. Esnaf rahat. Düzce’nin kapalı bir pazaryeri için böyle bir binaya gerçekten ihtiyacı vardı.

Özel İdareye ait olan 33 dönüm kapalı alan nasıl ki valimiz Ali Fidan’ın çalışmaları ile faal hale getiriliyorsa, Yimpaş Alış Veriş Merkezi olarak bilinen bina ve arka tarafında kullanılmaz halde bulunan o bina da Belediye Başkanımız Mehmet Keleş sayesinde faal hale gelecek.

Başkan Mehmet Keleş; “Eski Yimpaş Avm binası Belediye tarafından kiralanacak. Mevcut binanın hemen bitişiğinde bulunan yapı onarılarak pazaryeri için kullanılır hale getirilecek. Her iki bina arasında geçiş sağlanacak. Sebzeciler, meyveciler ve mefruşat türü satış yapan esnaflar bu binada yer alacak. İkinci ek binada da balık restoranları bulunacak. Ayrıca özellikle çocuklar için sosyal alanlar yapılacak” dedi. Söz konusu proje için girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Hastane caddesi üzerinde bulunan ve kamuoyunda “Yimpaş Avm” olarak bilinen, Sarar giyim sanayiye ait binanın ‘Düzce Belediyesi Kapalı Pazaryeri’ne dönüştürülmesine ilişkin adım atıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Sarar giyimin sahibi Cemalettin Sarar 01.07.2016 tarihinde Yimpaş ve arkasındaki binanın “kapalı pazaryeri” olması için imzalar atıldı.

“Düzce Belediyesi Cumhuriyet mahallesinde yapımına başladığı kapalı pazaryeri alanından sonra, Hamidiye mahallesinde de bir pazaryerine ihtiyaç olduğunu ve çalışmaların yapıldığını söyledi.  İnşaallah sözü edilen bu pazar yerleri en kısa zamanda gerçekleşir! Ne demişler? “At binenin, kılıç kuşananın.” Belediye Başkanımız Mehmet Keleş’i gerçekleştireceği bu proje dolayısı ile kutluyorum. Hoşçakalın.

İlhami Atasever/ Düzce’nin Sesi Gazetesi / 13 Temmuz 2016