HABERLER
14-07-2016 23:59

Şehir Mezarlığı-D-100 Karayolu-Asar Deresi!

Şehir Mezarlığı-D-100 Karayolu-Asar Deresi!

Düzce Belediyesi geçtiğimiz ay mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarını başlatmıştı.

Düzce Şehir Mezarlığında Bir İlk!

Düzce Belediyesi geçtiğimiz ay mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarını başlatmıştı. Şehir mezarlığı yeni bir görüntüye kavuşuyor. Mezarlık yolları yapılıyor, mezar aralarındaki yabani otlar temizleniyordu. Gittim ve gördüm. Gerçekten gözle görülür bir temizlik yapılmış.

Düzce Şehir mezarlığında geçtiğimiz Ramazan ayında ilk kez bir uygulama gerçekleştirildi. Mezarlık girişinde hafızlardan oluşan bir grup Kur’an okudu. Arefe günü sabah başlayan uygulama, kabirleri ziyaret edecek olan vatandaşlar için saat 15.00’a kadar devam etti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de mezarlığa gelerek yapılan duaya katıldı. Duaya katılan Keleş, mezarlıktaki vatandaşlarla da selamlaşarak bayramlarını kutladı. Güzel bir uygulama. Belediye Başkanımız Mehmet Keleş’i yapmış olduğu bu güzel uygulamadan dolayı tebrik ediyorum. Devamında fayda var.

Şehir Mezarlığı ve Kıble!

Şehir mezarlığında yapılan parselasyon kıbleye göre mi yapılıyor, yoksa arsanın hali hazırdaki yön durumuna göre mi? Merak eden gitsin Düzce şehir mezarlığına baksın!

Efendim mezar parselasyonları benim zamanımda hep kıbleye göre yapıldı. İyi de ben seni beni söylemiyorum ki. Düzce şehir mezarlığına gittiğinizde mezarlara bir bakın. Bazı mezarların baş ve ayak kısmı Kuzey-Doğu, Güney-Batı istikametinde! Bazıları ise Güney ve Doğu istikametinde! Bazı mezarların yönü ise farklı. Dolayısıyle mezara konulan bazı mevtaların da kıblesi farklı. Ne fark eder diyebilirsiniz, önemli değil diyebilirsiniz. Ama işin doğrusu ne ise o olsun. Mezar kazan arkadaşlara talimat verilir, arkadaşlar da işini ona göre yaparlar.

 

Ayrıca her mezarın mermeri, taşı, avlusu, yazısı farklı farklı. İşlerin daha doğru ve düzenli olması bakımından bu işe bir standart getirilemez mi? Bunu yapmak çok zor olmasa gerek! 

D-100 Kenarında Biriken Kum Tanecikleri!

Özellikle şehir merkezinden geçen D-100 karayolunun sağ tarafları kum tanecikleri veya çok ince kumlarla dolu. Belki bu bizim dikkatimizden kaçıyor ama özel aracı olanlar yolculuk halindeyken yolun sağ tarafına dikkatlice bakarlarsa görürler. Otomobiller veya diğer araçlar belli bir hızla giderken toz kaldırıyor. En önemlisi de araçlar ani fren yapmak durumunda kaldıklarında direksiyon hakimiyeti zorlaşabiliyor. Kazaya sebebiyet verebiliyor.

Yol kenarlarında biriken çöp veya kum taneciklerinin temizliği Karayolları Müdürlüğüne mi, Belediyeye mi ait? Kime ait olursa olsun bu yolların arada bir temizlenmesi, süpürülmesi gerekmez mi? Özellikle Çoban mevkiinde veya diğer kavşak alanlarında bunu görmek mümkündür!

Asar Deresinin Temizliği

Şehrimizin tam ortasından, doğudan batıya akan, şehrimizi ikiye ayıran Asar Deresinin her iki tarafı da betonlanmış, taş ile örülmüş ve çok güzel bir görüntü ortaya çıkmıştı. Zaman zaman da bu dere temizleniyordu. Yakın zamanda Asar Deresi temizlendi mi? 

Ortaya çıkan o güzelliğin devam edebilmesi için Asar Deresinin tekrar temizlenmesinde fayda var.  Hoşçakalın.

Düzcenin Sesi Gazetesi Yazarı : İlhami ATASEVER