HABERLER
09-08-2016 23:59

BELEDİYEDEN SOSYAL HİZMET ATAĞI

BELEDİYEDEN SOSYAL HİZMET ATAĞI

Düzce Belediyesinin önemli projeleri arasında yer alan ‘Küçüksu Parkı ve Nikah Salonu’, ‘Aşevi’, ’60 Yaş ve Üstü Kişiler için Yaşam Merkezi’ hayata geçiyor.

Düzce Belediyesinin önemli projeleri arasında yer alan ‘Küçüksu Parkı ve Nikah Salonu’, ‘Aşevi’, ’60 Yaş ve Üstü Kişiler için Yaşam Merkezi’ hayata geçiyor.  

Düzce Belediyesinin bir süredir planladığı ve yapımını kısa sürede bitirdiği projeler artık açılışa hazır hale geldi. Düzce’nin eksiği olan Nikah Salonu, Küçüksu Parkı, Aşevi ve 60 yaş ve üstü kişilerin yaşam merkezi yapılacak olan açılışlardan sonra hizmete açılacak.  

KÜÇÜKSU PARKI VE NİKAH SALONU

Düzce’nin mutluluklara açılan yeni kapısı Küçüksu Parkı ve içinde konumlandırılan modern nikah salonu olacak. 2015 yılı içinde başlayan yenileme çalışmaları kapsamında projede yer alan kapalı ve açık alanlar ile yeşil alanların korunmasına özen gösterilerek yepyeni bir parkın inşası tamamlandı. Toplam 7 bin 360 metrekarelik alanda bina oturma alanı 600 metrekareye sahip olup 118 kişilik ve 16 kişilik 2 adet salon bulunmaktadır. Park alanında 2 bin 921 metrekare sert zemin, 3 bin 440 metrekare yeşil alan, 9 adet ibreli ağaç, 320 adet çalı kapsayan bitkisel proje, 15 adet oturma ünitesi,  özellikle yaya dolaşım yollarında ve oturma banklarına yakın alanlarda 14 adet çöp kutusu, 50 metrekarelik iki adet  süs havuzu ve otomatik sulama sistemi tasarlandı. Ayrıca nikah salonun yan kısmında atıl vaziyette bulunan toplam 2 bin 140 metrkarelik alanda 600 metrekare sert zemin, bin 250 metrekare yeşil alan, 200 metrekare engelli çocuk oyun alanı, 78 metrekare engelli çocuk fitness aletleri, 1 adet kameriye ve 10 adet piknik masası tasarlanmıştır. Düzcelilerin yeni dinlenme alanı olacak Küçüksu Parkı gençlerin ve çocukların özlediği sosyal aktivite alışkanlığını yeniden kazanmaları açısından büyük bir önem taşımaktadır. Park içerisinde yer alan nikah salonu da evlenecek çiftlerin doğayla iç içe huzurlu bir ortamda yepyeni bir salonda Dünyaevine girmesi için bir fırsat olacak.

60 YAŞ VE ÜSTÜ YAŞAM MERKEZİ

 

Düzce Belediyesi olarak olgun yaştaki vatandaşlarımızı ‘Beyefendiler’ olarak adlandırıyoruz. Ömürlerinin ikinci baharındaki günlerini nezih bir mekanda geçirmelerini sağlamak için hazırladığımız lokali de 60 Yaş ve Üstü Kişilerin Yaşam Merkezi olarak isimlendiriyoruz. 112 Metrekarelik alanda, çay ocağı, kütüphane, internet başta olmak üzere olgun insanlarımızın hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak her türlü donanımı sağladık. İkinci bahar dinlenme lokalinde olgun beyefendi vatandaşlarımız, bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da birbirleriyle hasbihal edebilecek, lokalde dama ve satranç gibi oyunlar da oynanabilecek.

AŞEVİ

Düzce Belediyesi olarak her gün 500`ü aşkın ihtiyaç sahibi ve evinde yemek pişiremeyecek derecede düşkün olan kişiler için aşevinde pişirilen sıcak yemekler hazırlanacak. 12 ay süreli olarak faaliyet gösterecek olan Aşevinde her öğlen yemek verilecek.

Küçüksu Parkı ve Nikah Salonunun açılışı 10 Ağustos Saat 11:00 de Azmimilli Mahallesi Küçüksu Mevkiinde, Aşevi ve 60+ Yaşam Merkezinin açılışı ise İstanbul caddesi eski belediye yerinde aynı tarihte saat 12:00 de yapılacak.