07-09-2016 23:59

SÜNNET VE ŞEHİTLERİ ANMA

Düzce belediyesi tarafından Erguvan Sosyal Tesisleri’nde her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen toplu sünnet şöleni ile şehitler anma programı gerçekleştirildi. Etkinliklere Düzce Valisi Mustafa Taşkesen başta olmak üzere tüm protokol mensupları ile davetliler katıldı.

Düzce belediyesi tarafından geleneksel toplu sünnet şöleninde bu yıl 66 çocuk sünnet ettirildi. Sünnet şöleni Düzce belediyesi önünde başlayan sünnet konvoyu ile başlandı. Program daha sonra Erguvan Sosyal tesislerinde devam etti. Önce, hafızlar Ali Tel, Yavuz Mutlu ve Mehmet Bilir Kur’anı Kerim tilaveti okudular. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş konuşmasında şu görüşlere yer verdi “ 15 Temmuz Cuma Gecesi; Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve ülkemizin geleceği, terör niteliğinde vahim bir darbe girişiminde saldırıya uğramıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde vatan haini bir grubun Cunta hevesi içinde darbeye niyetlenerek ‘kalkışmaya’ girişmesi demokrasi açısından talihsizliktir. Bu olay TSK’nın emir kumanda hiyeraşisi ile olan bir kalkışma değil, silahlı kuvvetler içerisindeki paralel FETÖ terör yapılanmasının bir kalkışmasıydı. Ne var ki, Bayrağına, Milletine, Devletine, Vatanına sahip çıkan bu halk, öyle bir direniş gösterdi ki hainler ne yapacaklarını şaşırdılar. Akşamından sabahına darbe girişimi ters yüz edildi. Hainler kazdıkları kuyuya düştüler, halktan büyük bir şamar yediler. Milli iradesini ortaya koyan eşsiz milletimiz, darbeye karşı duran ve kararlılık sergileyen başka Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız olmak üzere tüm siyasilerimiz, hainlere destek vermeyen ordu mensuplarımız, güvenlik güçlerimiz ve basın kuruluşlarımızla gurur duyuyoruz. Evet, milletimiz bu olaydan çok büyük bir basiret göstermiştir. Bu basiret Türkiye’de milli iradenin, demokrasinin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu kalkışmayı yapanlar şunu anlamalıdır, hiç kimse bu milletin demokrasi aşkıyla ve özgürlük isteğiyle asla ve asla boy ölçüşemez.  Bu güçlü iradenin, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliği bundan sonra devam etmesi, demokratik hukuk devleti çatısı altında barış ve huzur içinde yaşamamızın garantisi olacaktır. Diyalog ve sağduyunun hakim olduğu hak ve özgürlüklerin demokratik temellere oturduğu, hiçbir kutuplaşmanın barınmadığı, büyüyen ekonomisi ve artan itibarıyla örnek teşkil eden bir Türkiye’ye inancımız tamdır. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmet, minnet, şükranla anıyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum’ Başkan Mehmet Keleş daha sonra da sünnet şöleni hakkında bilgi verdi: “Biliyorsunuz ki, toplu sünnet şölenini geleneksel hale getirdik ve her yıl yapıyoruz.  Bu yıl da 66 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Çocuklarımız tamamen hijyen koşullar içinde uzman doktorlarımız tarafından sünnet edildiler. Ve hastanemizde gözlem altında tutuldular. Buradan sünnet etkinliğimizde bulunan doktorlarımıza teşekkür ederim.  Çocuklarımız bugün ‘Adamlığa’ ilk adımlarını attılar. Güzel bir dayanışma örneği ile çocuklarımıza unutulmayacak bir anı yaşatmak istiyoruz. Anne ve babaların hayattaki en mutlu günlerinden birisini yaşamalarına vesile olmak bizleri de mutlu ediyor. Allah mürüvvetlerini de göstersin”. Düzce Valisi Mustafa Taşkesen de konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi “ Türkiye’de menfur bir kalkışma ile karşı karşıya kaldık. Allah bize bir daha o kötü günleri göstermesin. Gaflete düşürmesin. Birlik ve beraberliğimiz de hiç bozulmasın’ Vali Taşkesen, daha sonra da, sünnet olan çocukları tebrik etti. Program, protokolün hediye takdimi ile sona erdi.