HABERLER
26-09-2016 23:59

ÖĞRENCİLER: YETERSİZLİK YOK

ÖĞRENCİLER: YETERSİZLİK YOK

Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından, bir süre önce basında yer alan, Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüslerinin yetersizliği iddialarına karşı açıklama yapıldı.

Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından, bir süre önce basında yer alan, Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüslerinin yetersizliği iddialarına karşı açıklama yapıldı. İddialar konusunda araştırma yaptıklarını belirten Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Kalkan ‘ Düzce Merkez ile Üniversite arasında 5 dakikada bir ulaşım sağlanmaktadır. Dolayısıyla belediye otobüslerinin yetersizliği söz konusu değildir’ dedi.

Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

“Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri olarak geçtiğimiz günlerde basına yansıyan toplu ulaşım sorununa ilişkin bazı incelemelerimiz doğrultusunda yaptığımız tespitleri kamuoyuna bildirmek isteriz.

Düzce Üniversitesi ve Merkez arasındaki ulaşımı sağlayan Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüslerinin yetersizliğine ilişkin iddiaların asılsız olduğu belirlenmiştir.

Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü yetkilileri, Beçi Kooperatifi Başkanı ve Düzce Üniversitesi Konseyinin yaptığı inceleme ve denetleme ile Merkez ve Düzce Üniversitesi kampüsü arasında her 5 dakikada bir araç hareket ettiği, hatta Düzce’de hizmet veren dokuz adet öğrenci yurdunun önünden yoğun olan saatlerde yarımşar saat aralıkla servis niteliği taşıyan otobüsler tahsis edildiği,  bu yıl Düzce Üniversitesine başlayan 7 bin ek öğrenci ile birlikte taşımacılıkta hazırlanan ek sefer çalışmaları ile toplu ulaşımda ortaya çıkan aksaklıklar çözüme kavuşturulmuştur.

Ayrıca hızlı ulaşım sağlamak amacıyla Düzce Üniversitesi’ne sefer yapan otobüsler öğleden sonra saat 2’ye kadar hastaneye uğrayacak, öğleden sonraki seferlerde öğrencilerin taşınması sağlanmaya devam edecektir.

Merkez ve Düzce Üniversitesi arasında yapılan toplu taşımaya ilişkin çeşitli ara duraklarda yaptığımız inceleme ile yoğun olan ders saatlerinde bile konulan ek seferlerle öğrenci yoğunluğu azaltılarak daha konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşım sağlanmıştır.

Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğünden aldığımız bilgi doğrultusunda da kış aylarından önce duraklarda da iyileştirme ve kabinli durakların yapımına ilişkin çalışmaların devam ettiği bilgisini de buradan duyurmak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından yapılan açıklama sırasında konsey üyesi öğrencilerin yanı sıra Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürü İlyas Danış da hazır bulundu.